Trabant tuning

Maik Kalsow jó 13 éven át építette a Trabantját a lehető legtöbb házimunkával vegyítve. Még a fényezés is saját készítésű. Lehet, hogy a hosszú építési idő miatt érezzük úgy, hogy a mai élstílusok túlhaladták, az amúgy műfajában szépen összerakott és megvalósított autót. A Hella Show and Shine Award hatodik helyzettje lett.

Trabant hatodik helyezett Essenben

A tulajdonos showcar építésére törekedett, így maradt a 26 lóerős kétütemű kéthengeres a motortérben. Igaz rendesen felglancolta, karbon motortakaró lemezzel, aranyszínű csavarokkal, krómozott szerkezetekkel. A külsőt és belsőt is ez az irányzat hatja át.

Trabant Hella SaSA

A karosszériáról eltüntette a zárakat, feliratokat és  régi kilincseket. Az utóbbiak helyét Audi kilincsekkel pótolta. Az elektromosan nyitható csomagtérfedélbe pótféklámpa-füzért integrált, kiszélesítette a sárvédőket és küszöbidomokat sszerelt fel. A fényszórók mintázatlanok, az első indexek ledesek, a hátsó lámpák teli-pirosak, az. Pályaverseny tükröket is felszerelt. Az oldalindexek VW-származékok. Az autót ezüstszínűre fújta.

A futóművet elöl 100, hátul 60 mm-rel ültették lejjebb, valamint Koni gátlókat szereltek be. Az első rugótornyokat merevítették és elöl 120, hátul 50 mm-es nyomtávszélesítőket illesztettek a 8x14 illetve 9x14 col méretű Schmidt Th line felnik alá. Az első fékek a Golf I tárcsafékei (nem a korai alapmodellé, mert az dobfékekkel került ki az utcára).

Trabant golf I műszerfallal

Az utastérből kidobta az üléseket, a hátsókat vissza sem rakta. Az elsőket Fiat Barchetta ülésekkel váltotta le. A műszerfalat is kihajította, a helyére egy VW Golf I műszerfala került lefényezve. Nem maradtak kis az alupedálok és a sportkormány sem. Mégsem ezek, hanem a hifi-installáció formálta át igazán a belsőt.

Trabant hifi

Újak az ajtópanelek, benne hangszórók, a taposólemezre is ráépítettek, a műszerfalba szerelték a monitoros fejegységet. Ez utóbbi egy Hifonics 5.1 erősítőn át hajtja az ajtóba szerelt szetteket, és egy Hifonics Zeus erősítőn keresztül, amelyet a csomagtartóba szereltek két 16 colos monitor közé, a két, a hátsó ülés helyére beépített mélynyomókat. A subok köré is kerekedett ráadás, két készlet komponens szett és még egy monitor.  Az üvegszálas műanyagból faragott burkolatokat vagy fényezték, vagy bőrrel vonták be.

Trabant csomagtartó