Paul Walker november utolsó napján bekövetkezett tragikus elvesztése - érthetően - a sorozatra is keményen rányomta a bélyegét. Nem csak a történet egyik kulcsfiguráját veszítették el, de az időközben a való életben is szinte kis családdá összeállt színészek és a forgatócsoport tagjai is gyászba zuhantak a tragédia kapcsán.

Eleinte az is kérdéses volt, hogy egyáltalán befejezik-e a már jórészt leforgatott hetedik részt, hiszen Paul-lal még a rá vonatkozó jelenetek csaknem felét fel kellett volna venni az epizód befejezéséig. Ami a nyilatkozatokból először nyilvánvalóvá vált, hogy az Universal Pictures nem fogja veszendőben hagyni a már most 150 millió dolláros (32 milliárd forintos) költségvetésnél járó filmet.

Az egyik legfontosabb kérdés a folytatás mibenléte volt. Itt több eshetőség is felmerült, köztük Paul "helyettesítése" is, ugyanúgy O'Connerként, az eredetileg megírt sztori szerint, azonban egy teljesen új szereplő bevetésével. Számos esetben láthattunk már ilyet (hazai viszonylatban említhetnénk például rögtön Tildát a Barátok Köztből), azonban egy ilyen húzás minden bizonnyal rengeteg rajongót fordított volna el a sorozattól.

A pletykák persze rögtön felröppentek a lehetséges utódok kapcsán, így került szóba többek közt mindenki kedvenc tinibálványa, Justin Bieber is, akinek menedzsere már korábban is megpróbálta benyomni az autótuninggal kétes ízlésvilággal ismerkedő sztárt a szériába. Szerencsére ez - úgy tűnik - nem következett be.

Azért sem valószínű ez a forgatókönyv, mert ebben az esetben a Paul-lal felvett jelenetek egyike sem használható, újraforgatásuk pedig nem csak hatalmas költségeket, de a film nagymértékű csúszását is maga után vonná. 

Chris Morgan így visszaült az íróasztalhoz egy alternatív befejezés megkomponálásához, melyben a már meglévő jelenetek zöme hasznosítható, de egyúttal a vásznon is méltó búcsút biztosít Brian O'Conner karakterének.

balról cody, jobbról paul walker

A hiányzó jelenetekhez pedig a friss hírek szerint már meg is találták a megfelelő embert, aki nem más, mint az autókért a való életben is szenvedélyesen rajongó Paul-ra kísértetiesen hasonlító öccse, Cody Walker. Habár vonásaiban szinte teljesen bátyja arcát láthatjuk viszont, meglehetősen sok utómunkára lesz szükség, hogy a csere ne tűnjön fel a rajongóknak. A digitális technológia azonban rengeteg lehetőséget ad a filmesek kezébe, ráadásul Cody számára a filmezés világa sem ismeretlen, hiszen korábban már több ízben dolgozott kaszkadőrként.

A megoldás tehát reálisnak tűnik, a nagy "HA" azonban még mindig ott lebeg a levegőben, hiszen egyelőre csak felkérésről van szó. Korántsem biztos, hogy a most 25 éves Cody egyáltalán lelkileg annyira túlteszi magát a történteken a forgatás január elejétől tervezett folytatásáig, hogy el is fogadja az Universal ajánlatát. Ha megteszi, akkor viszont igencsak fel kell nőnie a feladathoz, hogy a bátyja nyomdokaiba lépjen akár csak egy fél rész erejéig is. 

Ha mégsem sikerül ez a forgatókönyv, akkor az Universal a teljes részt újraforgatná immár O'Conner szereplése nélkül, ekkor azonban a stúdió biztosítója a filmezés történetének legnagyobb összegű kártérítését - azaz a már beáldozott 150 millió dollárt - lenne kénytelen kifizetni.

Így, vagy úgy tehát biztosan lesz hetedik rész. Ha pedig összejön a most nagyon valószínűnek látszó Paul Walkeres befejezés, jövő nyáron nem csak újra feltépik a sebeinket, de borítékolható, hogy az elhunyt sztár utolsó mozijaként a sorozat legnagyobb nézettségű darabját tekinthetjük majd meg a mozikban.

Habár tervek már voltak a nyolcadik epizódot illetően is, egy ilyen kicsengésű finálé után már aligha erőltetnek újabb Halálos Iramban részt. Persze jövő nyárig még sok minden változhat, pláne, ha a pénz is beszél.