Már egy év sincs hátra a Halálos Iramban eposz következő részéig, mely 2014. július 11-én kerül majd mozikba. A forgatás pár napja már elkezdődött Vin Diesel pedig közzé is tett némi csámcsognivalót a Facebook oldalán.

A sztori folytatásának lehetséges forgatókönyvét, valamint a szereposztást már az előző cikkünkben összeszedtük: a történet a harmadik rész (Tokyo Drift) ismert jelenetével gördül tovább, amikor a városi hajsza során Han barátunkat csúnyán oldalba kapják a gyönyörű szép Veilside RX7-essel együtt. Az előzetesben pedig már az is kiderül, hogy az öklelő ezüstszínű Mercit mindenki kedvenc Szállítója, Jason Statham (a hatodik részben elhunyt főgonosz bátyja) vezeti, így kapcsolódik vissza újra a történet a japán Metropoliszhoz.

Új infó, hogy a harmadik részben főiskolásként főszerepet játszó Lucas Black már biztosan visszatér a sorozatba, kérdés persze, hogy mennyire fix szerepet szánnak neki odafent. Lehet, hogy csak a két rész hiteles összekötése végett tűnik fel és már az első 15 percben lemészárolja mondjuk a Jakuza nagybácsi.

Karakterek tekintetében Lucason kívül a fél Csillagkapu (2004) stábja is megjelenik a filmben: új belépőként a legendás sci-fi-ben főszerepet játszó Kurt Russel és Djimon Hounsou tűnik fel a nevek között. A pletykák szerint Russel személyével már a nyolcadik részt készítik elő, aki ott kap majd komolyabb szerepet - folytatás tehát biztosan lesz!

Lényeges változás továbbá, hogy bár a rajongók számos alcímet találtak ki az újabb japán epizódhoz (Tokyo Heist, Return to Tokyo, Tokyo Drift 2 stb), a hetedik kiadás zömében újra Los Angelesben fog játszódni, remélhetőleg legalább részben visszahozva az első film utánozhatatlan hangulatát.

Vin Diesel néhány új képet is feltolt a színfalak mögül, ezek a Han temetésén készülő nyersanyagból vannak, a háttérben egy szép nagy szárnnyal ellátott fekete Nissan Skyline R34 GT-R felvillanásával...

Sőt, még egy videóüzenetet is készített a rajongóknak. Várjátok már a filmet?