Amíg Kiskunlacházán dragsterek égették fel a betont, Budapesten a Népligetben ismét sor került a SzeptEmberFeszt mellé megszervezett autós találkozóra.

A ligetben végzett munkálatok miatt a tavalyi esemény a pörköltfőző fesztivállal együtt elmaradt, így egy év kihagyás után ismét tuning autók adhatták a köretet a hivatalosan is dokumentált 8.000 adag pörkölt és a 15.000 liter elfogyott sör mellé.

Aki emlékszik még a 2011-es utolsó felvonásról írt, nem éppen pozitív kicsengésű cikkünkre, bizonyára nem lepődik meg rajta, hogy számunkra kimaradt a mostani esemény, holott - talán részben a kritikáknak köszönhetően - idén pozitív változásokról szóltak a hírek.

A szervezőgárda a három éve állandó, idén Streettuning Workshop néven futó csapat mellett a Street Warriors-szal egészült ki, a rendezvény pedig Népligeti Tuning Találkozó / Fesztivál néven került be a köztudatba. Nem volt most szó sem Guiness rekordkísérletről, nemzetközi tuning parádéről, vagy tucatnyi ritka sport- és luxusautóról, a beszámolók alapján mégis többen nyilatkoztak úgy, hogy az eddigiek közül ez volt talán a legjobb hangulatú esemény.

Autók terén cirka 270 darab vett részt a szombati megmozduláson (vasárnap már jóval kevesebben), több hazai társulat, így a múlt heti remek találkozót szervező Sun City Tuning Club, az Astra Club Hungary, vagy a 29-es körzet képviseltette magát - többek közt.

Az elmúlt években megszokott amerikai autós találkozó ez alkalommal külön, a Lurdy-háznál volt megtartva, a nap folyamán azonban néhányan átszállingóztak közülük is.

Több kiállító cég is részt vett a találkozón, programok terén pedig autó szépségversenyre lehetett nevezni. A Sun City-s srácoktól kaptunk egy adag képet is, ezeket pedig a galériában találjátok - köszönet értük utólag is!

Mivel személyesen nem voltunk ott, kommentekben szívesen fogadunk minden további kiegészítést, véleményt és tapasztalatot, amivel kis beszámolónk teljesebbé tehető.