Oettinger - a már-már legendává érett német tuning cég neve a hardcore Volkswagen fanoknak még ma is egyet jelent a felhúzott GTI modellekkel. Csaknem 40 év eltelte után itt a hetedik szériás GTI, mely ismét viselheti a jól ismert logót.

A "friedrichsdorfi mágus" aktuális alkotása ugyan már nem akkora durranás, mint a 80-as évek elején óriási szónak számító 16-szelepes GTI, de presztízsben minden bizonnyal hozni fogja mindazt, amit a márka rajongói elvárnak tőle.

Az aktuális GTI-hez, valamint GTD-hez készített csomag középpontjában egyelőre a masszív aerodinamikai szett áll, mely új első toldatból, küszöbökből, diffúzoros hátsóból, valamint tetőspoilerből tevődik össze. Mindezt optika terén dupla kerek kipufogóvégek, valamint az augusztustól elérhető Oettinger felnik teszik teljessé, 8.5x19 colos méretben, "Black Redline" és "Black Silverline" kivitelben.

A távolabbi tervek tízküllős könnyűfém garnitúrát, valamint egy sor technikai finomhangolást ígérnek, köztük 350 lóerőben csúcsosodó teljesítménynövelést, sport kipufogórendszert, intercoolert, légszűrőrendszert, sperdiffit, állítható futóművet, megerősített fékeket és kuplungot.

A teljes pakkot év végére ígérik, árak tekintetében a légterelő szettről (1.990 Euró) és a felnikről (475 Euró / db) tettek közzé egyelőre információt.