Ha a Mátrix legújabb részét az idei VW Depo Party-n forgatták volna, minden bizonnyal sokszor hangzott volna el, a legendás mondat: valamit változtattak a rendszerben. Erősen deja vu érzésünk volt ugyanis tavalyról.

A sort kezdhetnénk rögtön az időjárással: úgy tűnik, Bátonyterenyéhez már hozzátartozik a borzasztó előrejelzést követő csapadék, de persze csak a szokásos beijesztés szintjén. Idén teljesen hasonlóan jártunk, mint a 2011-es bulin: reggel igencsak aggódva hajtottunk a villámokkal övezett, sötétszürke zivatarcella kellős közepébe, ahol az addigra kellemesen felázott Gyürky-Solymosi kastélykert fogadott minket.

A reggeli állapotokat tekintve, egyáltalán nem tűnt úgy, mintha bármilyen rendezvényre is sor kerülne a jól ismert füves terepen. A víz vígan, és megállás nélkül szakadt, és a sebtében beszerzett Avatar gyerek-esőköpenyeink (a bátonyterenyei CBA-ban csak ilyet árultak) sem igazán segítettek a helyzeten.

Fél 10-kor végül kezdett alábbhagyni az égi áldás, és nekiláthattunk összerakni a Carstyling forgószínpadot, mely idén is központi szerepet kapott az eseményen. Mire elkészültünk, már kellemesen hűs, igazi találkozós állagúra fordult az időjárás, ami szerencsére egész nap kitartott.

Ahogyan tavaly, a buli gerincét most is az autós szépségverseny alkotta, melyre szép számmal neveztek be az átalakított, vagy éppen patika módon restaurált konszern-gépek. Az autók mindegyike a színpadon került bemutatásra, miközben háromtagú, szakértő zsűri vette górcső alá az átalakításokat.

Csapatunk részéről Balázs kapta a megtisztelő feladatot, hogy részt vehessen az egész napos munkában. A speaker szintén a 2011-ből már jól ismert arc volt, aki nem csak a sódert tolta remekül, de az is biztos, hogy Wolfsburg komplett története 1937-től napjainkig gyakorlatilag a kisujjában van. 

Díjazva szokás szerint az első húsz, legtöbb pontszámot elérő gépjármű volt, sorrendre, és kategóriára való tekintet nélkül. A nevezettek közt számos ismerőst láthattunk tavalyról, viszont szinte mindegyikük tovább épült az eltelt egy év alatt.

Voltak azonban vadi új, és elég merész építések is. Szerintem nem csak a mi kedvencünk volt például ez a kívül-belül, és motortér tekintetében is patika állapotra hozott, amerikai kiegészítőkkel bőven megpakolt matt-fekete bogár.

A szépségverseny mellett hangnyomásmérésre lehetett még autóval jelentkezni, a színpadi műsorok tekintetében pedig mindössze egy salgótarjáni aerobic csapat tartott bemutatót, rögtön a rendezvény elején - a Bubu show idén kimaradt, hála az égnek :)

A találkozón megjelent autók körében hasonló létszámú felhozatalt láthattunk, mint tavaly, mondjuk az eső minden bizonnyal sokakat visszatartott most is az elindulástól. Bár volt egyezés, bőven találtunk eddig még sehol nem látott fauvéket is, az bátran kijelenthető, hogy a felhozatalra nem lehetett panasz.

A rendezvény aktív résztvevője volt idén a Porsche Hungária is, két Tiguan kíséretében, melyek tesztvezetésére is lehetőség volt. Mindezen túl, az októberben esedékes nagy Hungaroringes Golf találkozót promózták, melyen a pletykák szerint először mutatkozik majd be hazánkban a 7-es Golf! További infók hamarosan a híreink közt!

Ahogyan tavaly, most is az eredményhirdetés, valamint a tombola zárta a találkozót, mely során a fődíj, egy 1.3 literes fehér kettes Golf is új gazdára talált.

Tény, hogy nagyon hasonló volt a treffen az előző kiadáshoz, viszont az is tény, hogy a jól bevált recepten sokszor kár változtatni. Mi most is remekül éreztük magunkat, jövőre talán az eső kimaradhatna. Köszönjük a meghívást, VW Depo!