Mindannyiunk kedvenc férfi(?)énekese, Justin Bieber idén elérte a jogosítványhoz szükséges korhatárt, amit a jelek szerint nem is szégyell használni: a múlt hét fő celebhíre máris az első gyorshajtása volt. Nézzük, mivel is jött ez össze?

Ahogy korábban írtuk, a "sztár" autója már tavaly javában készülőben volt,  azonban úgy tűnik, azóta környezettudatosabb utat választott. Az igazi amerikai V8-as kompresszoros benzintemető Caddilac CTS-V Coupe helyett (mellé..?) Justin barátunk a két elektromotorral hajtott luxus hibridet, a Fisker Karmát kapta ajándékba.

A finn autógyártó 2009-ben bemutatott, és idén piacra dobott extravagáns sportautója azonban láthatóan nem volt elég feltűnő ifjú tulajdonosának. Az autót króm bevonattal, valamint feketére fényezett - gyári 22 colos - felnikkel látták el, az ablakokat - beleértve a szélvédőt is - pedig kivétel nélkül lesötétítették. Hogy teljes legyen a kép, a lökhárítók és a küszöbök alatt lila, ledes neoncsíkok kaptak helyet.

Igen, a felnik kivételével mindez odakint is teljes mértékben illegális tuningnak minősül, de ezek szerint a helyi KPM-es kollégák egytől-egyig nagy Bieber-fanok lehetnek. 

Mindezt igazolni látszik az a tény is, hogy a városon - szemtanúk szerint - 100 mérföld/órás sebességgel átcikázó tini megúszta helyszíni bírsággal, hiszen szegény épp egy paparazzi elől menekült, ijedten. Legalábbis a sztori ez volt.

A 102,000 dolláros (kb. 24M HUF) alapárú Fisker Karmán egyébként van is mit nyomni: a 20 kW-os lítium-ion akksikkal hajtott elektromotorok együttesen 408 lóerőt teljesítenek, melyekhez garantáltan ülésbe préselő, 1,300 Nm-es nyomaték párosul. Ha az akkumulátorok már merülnek, még ott van tartalékba a kétliteres turbós benzinmotor is. Az autó össztömege 2,400 Kg, a 100 km/órás sprintet 6.2 másodperc alatt tudja le, végsebessége pedig 200 km/óra, ami igencsak szép adat egy elektromos autótól.

A Bieber-verzióról készült képek a galériában találhatók. A módosításokat egyébként a West Coast Customs csapata készítette.