Kis szünet után, idén tavasszal tovább folytatódott az AMS Performance által felhúzott Nissan GT-R diadalmenete: immáron a világ leggyorsabb példányát is magukénak tudhatják!

A továbbfejlesztett csomagot - az eddigi, 1,000 lóerős Alpha 10, és az 1,500 pacis Alpha 12 után - már csak simán Alpha Omegának szólítják. A tengelyen mért teljesítményről pontos adat nincs, az mindenesetre biztos, hogy a rekordot 2 bar töltőnyomással, valamint 1,250 keréken mért lóerővel állították fel.

Két kísérletet is tettek a Texas Mile dragpályáján, ezek közül már az első (371.75 km/óra) is világrekordot döntött, erre tett rá kicsivel a másnapi, 374,97 km/órás futam.

Lehetséges, hogy tudott volna még többet is az autó, a második futam azonban egy igen veszélyes pördüléssel végződött. A GTR egy kisebb kátyúba futott, pont a fékezőernyő nyitásával egyidőben, aminek köszönhetően a hátsó kerekek elemelkedtek a földről, az autó pedig irányíthatatlanul sodródott tovább. Nagyobb baleset, vagy akár tragédia csak a cég versenysportban is járatos sofőrje, Ivan Phipps rutinjának köszönhetően nem történt - mindennek tetejében pedig egy meglehetősen látványos videó született!

Az Alpha-Omega egyébként néhány héttel ezelőtt megdöntötte az AMS korábbi legjobb, Nissan GT-R negyedmérföldes idejét is. Az új rekord 8.63 másodperc, 276 km/órás célvonali sebességgel. Nem semmi!