Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Bármilyen meglepő, mára is jut egy Widebody szett. Az elkövető ezúttal a VW konszern terén előszeretettel munkálkodó JE Design, az alapot pedig az új Touareg képezi. A végeredmény – a német cég eddig látott munkái mellett – inkább a szolid vonalat képviseli, és igen tetszetősre sikerült.

Az új Touareg 4 cm-el hosszabb elődjénél, a JE sárvédő-szélesítő elemeinek köszönhetően pedig legalább ennyivel szélesebb is lett. A külső optikai csomag továbbá jel nélküli hűtőrácsot, diszkrét első, és diffúzoros hátsó lökhárítót, valamint tetőszárnyat tartalmaz. A kipufogót dupla ovál végekben vezették ki hátul, felnik terén pedig 10x22 colos – meglehetősen puritán – ötküllős garnitúra került fel, nyomtávszélesítőkkel, valamint 295/30-as gumikkal szerelve. A kasznit továbbá elektronikus ültető modul segítségével húzták 35 mm-el közelebb az aszfalthoz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A JE Design ezúttal a motorteret sem hagyta annyiban, a 4.2 literes TDI aggregát tudását 340-ről 420 lóerőre, a nyomatékot pedig 800-ról 930 Nm-re tornázták fel. A vezérlés módosításával elért eredmények 0.4 másodpercet javítottak a gyári 5.8-as 100-as sprinten, a végsebesség pedig 249-ről 269 km/órára nőtt. Hasonlóan, a 3.0 literes turbódízel is kapott némi pluszt, a gyári 240 pacis teljesítményt 285-re növelték.

Az utastérben a komplett műszerfalat, ajtópaneleket , valamint a tetőt is minőségi alcantara bőrrel borították, a többi pedig gyárilag is úgy szép, ahogy van. A komplett csomagot – a belső bőrözés kivételével – cirka 10.000 Euróért kínálja a JE Design, de igény szerint akár külön-külön elemeiként is megvásárolható.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!