Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Július 23-án, hagyományszerűen Bátonyterenye adott otthont a VW Depo Party idén aktuális kiadásának. A jubileumi, 10. rendezvény alkalmából több, mint 400 konszern-beli autó szóródott szét a Gyürky-Solymosy kastély kertjében.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Annak ellenére, hogy az előrejelzés a lehető leggorombább forgatókönyvet vetítette elő, 1-2 kisebb záport eltekintve teljesen vállalható idő volt. Több résztvevő szerint azonban igen sokan nem indultak útnak a bizonytalan kilátások miatt, a létszám azonban így is nagyon szép volt. A reggel 8 órás nyitástól kezdődően egészen délutánig érkeztek a legkülönfélébben módosított, valamint gyári állapotú vasak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az egyik legnagyobb hazai Volkswagen találkozóként is számon tartott rendezvényen első ízben vettünk részt, és a szervezők kérésére a már jól ismert Carstyling.hu forgószínpaddal tettük színesebbé a csekélynek nem mondható programkínálatot. Az események gerincét a Show and Shine megmérettetés alkotta, mely során a nevezett autók egyenként gördültek a deszkákra, ahol tulajdonosuk a zsűrinek adott számot alkotásáról.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A fauvés kollegák eleinte vegyes érzelmekkel viszonyultak az első ránézésre kissé meredeknek tűnő rámpákhoz, de végül, aki fel akart állni a színpadra, egytől-egyig sikerrel abszolválta a feladatot – sőt, még olyan autók is feljutottak, amikről tapasztalatokkal teli hosszú pályafutásunk ellenére mi sem gondoltuk volna. Aki nem merte vállalni az ezzel járó stresszt, a színpad előtt mutatta meg magát a közönségnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Maga a lebonyolítás és a zsűrizés is rendkívül szimpatikus volt számunkra. Egyrészt nem voltak helyezések, csak szimplán a bírák által kiválasztott 20 legszebb autó kapott egymással teljesen egyenértékű elismerést. Másrészt maga a verseny is érdekes volt, köszönhetően főként Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!a speaker feladatokat is ellátó zsűritagnak, aki láthatóan igen alaposan otthon volt a témában – így a modellekről a laikusabb résztvevők is számos infót megtudhattak. Ami pedig külön dicséretes volt, hogy nem csak feltétlenül a pozitívumokat emelte ki az egyes átalakításokban. Minden balesetveszélyes, jó eséllyel NKH vizsga negatív, vagy csak szimplán kókány, ízléstelen megoldás nem csak mínusz pontot ért, de több ezer wattal kíméletlenül a tulajdonos, valamint a nézősereg arcába is volt dörgölve – az egészséges tanító szándék azt hiszem, valahol itt kezdődik el.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Számos szebbnél-szebb gépet csodálhattunk meg a nevezettek között (is), a mi abszolút kedvencünk pedig egy amerikai piacra gyártott Jetta volt. A gyárilag Golf fronttal, és Bora farral gyártott típust jókora polír felnikre ültették koppig, rendkívül szolid, de egyben nagyon mutatós, a kasznival összeépített bodykitet kapott, az utasteret pedig makulátlan bőrözés dobta fel. Az autónak egyébként nem csak a rendszáma, hanem a tulajdonosa is amerikai volt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szépségverseny mellett ingyenes hangnyomásversenyre került még sor, továbbá a kastélyban fauvés filmek vetítése, kiállítások és játékok várták a családdal érkező márkafanokat. A színpadon e mellett néhány zenés-táncos bemutató is megtekinthető volt, ezek közt a Bubu Show vitte a pálmát – a valahol VV Zsófi és Szintiboy között félúton található produkciója által okozott őszinte döbbenetből, igazság szerint még ma sem tértünk teljesen magunkhoz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvényt végül nagyszabású tombola zárta, ahol többek közt a fődíj, egy VW Golf GT Special talált gazdára, majd következett egy valóban kellemes, élőzenés koncert – kár, hogy ezt már csak távozó félben lévő közönség egy része hallgathatta végig.

Mindent összevetve egy színes, hangulatos találkozón vehettünk részt, a meghívást pedig ezúton is köszönjük a VW Depo csapatának. A többiről beszéljenek a képek – egy kis meglepetéssel ;)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!