Az O.CT Tuning idén a elsősorban a világszerte elismert prémium márka, a KW Gmbh termékeinek színei alatt állít ki a Tuning Show-n, mint magyarországi kizárólagos importőr, a termékek mellé pedig új demóautókat is hoznak standjukra.

Közülük az egyik egy 2008-as Mazda 3 MPS-t, mely méltán tükrözi a cég kiterjedt technikai, valamint teljesítmény tuning repertoárját: nem spóroltak ki semmit, ami egy vérbeli tuningautót megillet.

A már gyárilag sem gyenge, csinosított motortérben helyet foglaló erőforrás K&N TyphoonŸ Air Intake Systems légszűrőrendszerrel, Hitachi magasnyomású benzinpumpával, FORGE lefújó szeleppel és ECU optimalizálással gazdagodott. Hogy a gázok távozása is megfelelően biztosítva legyen, egy Supersprint rendszer is került az autó alá, így a 260 LE és 380 Nm feledésbe merült és immár 340 lóerő és 500 Nm-es nyomaték hagyja ott a fél gumit az aszfalton. Végsebességet nem tudunk, az autó gazdája eddig 280-at mert bevallani.


A váltás pontosságát egy TWM Short Shifter segíti, a komfortérzetet pedig egy kitűnő fogású Sparco Traliccio váltógomb segíti.

A külső sem teljesen így nézett ki a beavatkozás előtt, ugyanis az autó koromfekete volt. Teljesen áthúzták fehér fóliával, ezen kívül egy KW dekorfóliát is rásimítottak. A kerékíveket egy 19 colos Barracuda Tzunamee garnitúra tölti ki, melyeket 225/35-ös Hankook S1 EVO abroncsok ölelnek.

A biztos úttartást KW Variante 3-as futómű biztosítja, mely az egyik legjobb megoldás, ami elérhető áron kapható a piacon. Három szóban összefoglalva: versenytechnika a közutakra. Előnye, hogy a 3 szabályozókörös rendszer segítségével megoldható, hogy nagy sebességnél a futómű komfortosan viselkedjen és a nem kívánt mozgások csak alacsony sebességnél legyenek érezhetőek. Ezen kívül a magasság, a ki- és berugózás számtalan módon lehetséges állíthatósága miatt pedig szinte bármilyen igénynek megfelelőre szabható a futómű karaktrisztikája, és természetesen TÜV minősítéssel is rendelkezik.

Mindezzel közelebbi ismeretséget köthettek tehát az O.CT standján az évadnyitó Tuning Show-n, ahol a termékek kedvezményesen megvásárolhatóak lesznek!