Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy hete sincs még, hogy a BMW bejelentette kilépését a Forma 1-ből, máris újra a címlapokra került egy új, energiatakarékos tanulmányautóval, melyet a szeptemberi Frankfurti Autószalonon mutat majd be a nagyközönségnek. A koncepció azonban „csak” technikailag lesz új: a külcsínt egy már létező koncepció adja.

Az eddig csak tanulmányautó státuszban létező Homage-ról egyik korábbi cikkünkben már tettünk említést, konkrét információk azonban azóta sem jelentek meg a típusról. Az eredetileg a legújabb M1-nek készült, meglehetősen különös vonalvezetésű modell sorsa azon beérni látszik: a hírek szerint a BMW új, energiatakarékos szuper sportautója pontosan ezt a külalakot fogja kapni, a szívét pedig a cég legfrissebb EfficientDynamics technológiája alkotja majd. A végső cél egy kétüléses. „fenntartható” sportautó megalkotása, mely mind a hajtáslánc, design, valamint a felhasznált anyagok tekintetében is a BMW új fejlesztési irányvonalát hivatott bemutatni.

Persze jó kérdés, pont egy szuper sportautó esetén mennyire érdekes kérdés az energiatakarékosság, a koncepció mögött tehát minden bizonnyal a figyelemfelkeltés áll: annyi biztos, hogy ilyen csomagolásban több ember fejében ragad majd meg az új technológia, mintha mondjuk egy minden téren ultrahatékony családi egyterűvel villantanának Frankfurt vörös szőnyegén. Az eddigi tervek szerint egyébként limitált szériás kiadás várható a sportkocsiból, 2012 vége felé – a többi pedig most szeptemberben kiderül.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!