Minden bizonnyal már sok drift versenyző gyakorolgatja a terhes légzést, hisz október első hétvégéjén nagyon komoly versenyek elé néznek. Igen nem tévedés összesen három versenyt hoz tető alá a Magyar Drift Szövetség amire ez idáig nem volt még példa. Persze ennek mi nézők örülhetünk csak igazán, hisz télire úgy is be kell tárazzunk, ugyanis idén utoljára izgulhatunk drift versenyen! A fontos eseményre elhozzák nekünk Európa elit driftereit, akikkel a magyar profik szállnak majd harcba, míg az Országos Drift Bajnokság záró futamain eldől ki lesz hazánk drift királya!


A germán fennhatóság alá tartozó IDC (International Drift Challenge) sorozat első alkalommal lép "idegen" földre és eme nemes alkalommal elhozza nekünk újra Paul Vlasblom kétszeres EB bajnokot! A tavalyi évben a holland nemzetiségű Paul bizonyára sokakban hagyott mély nyomot, hisz E36 kombi BMW-jének nyers ereje és hangja felejthetetlen élményeket okozott már. Vele érkezik a talán még nagyobb rutinnal rendelkező honfitársa Remmo Niezen, aki elhatározta magában, hogy egész Európát körbe veri majd új építésű több mint 400 lóerős E30-asával. Rajtuk kívül természetesen további profik is érkeznek Németországból, Lengyelországból, Luxemburgból, sőt Svájcból is megtisztel minket két versenyző mely közül meglepő módon az egyik a gyengébbik nemet képviseli egy nem épp gyenge Nissan S14-es Silviával. Mindenki győzelmi reménnyel érkezik, hisz a tét óriási! Több mint 2500 Euro keresi a gazdáját, ami a mai vészjósló gazdasági világvégi hangulatban még többet ér! Ne feledkezzünk meg persze arról sem, hogy ellenfélként a magyar Pro versenyzők is jelentkeztek eme nyereményalapra és reméljük hiábavaló lesz a külföldiek heves vérmérséklete, mert a magyarok hidegvérrel fognak ellenük csatázni. A nemzetközi éles tsuiso (páros) összecsapásra a kvalifikációk után kerül sor, melyben összesen 16 pilóta vehet részt. Mivel a külföldieknek bérelt helyük van erre, így a maradék szabad kártyákért a magyarok külön csatákkal harcolnak egymással, hogy csak a legjobbak kerülhessenek be az elit mezőnybe. Az izgalom fokozására a legjobb 16 csatáira pedig már esti reflektorfényben kerül sor és ilyenkor tudni vélik, hogy a pilóták külön készülnek jó néhány trükkös fénnyel, strobószkópokkal.

Vasárnap az Országos Drift Bajnokság záró futamaira kerül sor, mind a másodosztály pilótái, mind pedig a profik részére. A bajnoki címre mindkét osztályban nyílt a küzdelem!  A Pro Ligában például több mint 10 versenyzőnek lehet még matematikailag dobogós esélyei, így valóban kiélezett küzdelmek várhatóak. A KakucsRing üzemeltetői is külön készülnek a hétvégére, mivel a szövetséggel közreműködve a pálya néhány külső és belső kanyaríve kiszélesítésre kerül ezáltal nagyobb tempót tudnak diktálni a versenyzők és még látványosabb tsuiso csatákra van kilátás. Az előzetes regisztrációk alapján mintegy 60 versenyautó érkezik a kakucsi drift hétvégére, így a depóban mindenki megtalálhatja a szívéhez közeli autómárkát, legyen az akár "csak" 160 pacis, vagy legyen az brutális aszfaltszaggató 450 lóerősre megépítve. Természetesen az utóbbi lesz többségben hiszen a magyar mezőny autóinak szerkezeti felépítése már rég feledteti velünk a régmúlt libikóka járműveit, melyeket a mai bontós már csak kilóra venne át.


A színes betétprogramok most sem hiányoznak majd, hisz a szünetekben RC és Team Drift bemutató, carsandgirls.hu autó szépségverseny és természetesen az elmaradhatatlan drift taxira is sor kerül. A gyermekeket ismét várja az EA Games pavilon, a Chevrolet Gombos elhozza nekünk csúcsjárgányait és a kiállítói soron pedig a már megszokott partnerek sorakoznak fel, mint például a carstyling.hu, a Speedy tuning és versenyfelszerelés és a D2 futóművek importőre a LedTechnik. Az egész hétvégén pedig Egyed Isti és a Pioneer hangoskodik és gondoskodik arról, hogy ismét felejthetetlen élményben legyen részünk! Az őszi hideg szél miatt kabát sál, sapka bekészít majd irány október első hétvégéjén a KakucsRing!

Mindenkit várunk sok szeretettel!

A verseny kiemelt támogatója a Chevrolet Gombos. Médiatámogatóink a Habostorta csoport, Carstyling.hu, DuEn és a Totalcar. Internetes hirdetéseinket az Adverticum rendszerén keresztül intézzük, a drifter.hu weboldalát a Rufftech tartja karban. Munkaerő közvetítésben a Job-Center segít, finomságokat a DonPepe-től rendelünk, míg a nyereményeket a Pioneer és a Speedy biztosítja számunkra. A versenyzők leharcolt gumijait a nonStop Gumiszerviz cserélgeti.




INFORMÁCIÓK:

Nevezés: 
>Online nevezés / Pro Liga<
>
Online nevezés / II. osztály<
>Carsandgirls Autó szépségverseny<

Nyomtatványok:
 
>
Technikai szabályzat<
>
Pontozási szabályzat<
>Előnevezési lista<

Sajtóinformációk:
Akreditációt csak előzetes jelentkezés után tudunk biztosítani! A verseny napján 08.30-10.00 óráig van lehetőség a rendezvényre történő zavartalan bejutásra. A versenypálya területén kizárólag a szövetség sajtó mellényében lehet tartózkodni. Ingyenes igénylése esetén 5.000 Ft kauciós díjat kell megfizetni. Jelentkezni lehet: 06 30-825-7684 telefonszámon.


Belépőjegy:
Jegyek elővételben kedvezményes árakon kaphatóak a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatán.

Helyszíni jegyváltás:
Drift OB kvalifikációk + IDC vs. Hungary
Október 4. (Szombat)
Ára: 2.000,- Ft.

Drift OB Pro Liga+II. osztály záró futamok

Október 5. (vasárnap)
Ára: 2.000,- Ft

10 éves korig a rendezvény ingyenesen látogatható!


A verseny időbeosztása:

SZOMBAT
08.00-10.00: Regisztráció, gépátvétel
09.00-11.00: Edzés
11.00-11.30: Versenyzői eligazítás
11.30-12.00: Versenyzői felvonulás                              
12.15-14.00: OBII kvalifikáció
14.00-14.30: Drift Taxi
14.45-16.45: Pro Liga + IDC kvalifikáció 
16.45-17.15: Drift Taxi + RC Drift                                         
17.30-18.45: IDC selejtező (Pro Liga - Top16/8)
18.45-19.00: Autó szépségverseny eredményhirdetés
               
19.15-21.00: IDC vs. Hungary (Top16)
21.00: Eredményhirdetés

VASÁRNAP
09.00-11.00: Edzés
11.00-11.30: Drift Taxi
11.30-12.00: Versenyzői felvonulás                              
12.15-14.00: OBII Top16 KO System
14.00-14.15: OBII Eredményhirdetés
14.15-15.00: Drift Taxi + Team Drift
15.15-17.45: Pro Liga Top32 tsuiso                                         
17.45-18.00: Eredményhirdetés
18.00-18.30: Bajnokavatás
 OBII+Pro Liga              


Megközelítés autóval:
Budapestről M5-ös autópályáról az inárcsi pihenőhelynél kell lehajtani. Inárcsot elhagyva Kakucsra beérve a Fő útról balra kell fordulni a templomnál (Monori u.), majd egyenesen a temető mellett elhaladva tovább menni. Az autópályát felüljárón átszelve érkezünk meg ezek után KakucsRingre.

Kecskemétről M5-ös autópályáról Újhartyánnál kell lehajtani (Dabas-Szolnok leágazás). Az autópálya lehajtó után Dabas irányába kell fordulni a 405-ös úton , majd kis idő múlva jobbra Újhartyán-Kakucs felé. Újhartyánt elhagyva Kakucsra beérve a Fő útról jobbra kell fordulni a templomnál (Monori u.), majd egyenesen a temető mellett elhaladva tovább menni. Az autópályát felüljáron átszelve érkezünk meg ezek után KakucsRingre.


Térképek:
Kakucs elhelyezkedése
KakucsRing megközelítése