Partnerünk, a világhírű Supersprint márka hazai képviseleteként ismert SPS Tuning, ismét egy elégedett felhasználó szemszögéből mutatja be rendszerét számotokra. A cikksorozat negyedik részéből egy Seat Leon tulajdonos tapasztalatait ismerhetitek meg.

Péter egy 1.8 20V turbós motorral szerelt Leonnal rendelkezik, mely a kipufogó vásárlása előtt egy komolyabb izmosító kúrán esett át.

A kipufogóval kapcsolatos tapasztalatok:

Eleinte gyári kipufogó rendszer volt a kocsin, ami teljes mértékben megfelelt a motor elvárásainak. Miután megnöveltük a motor teljesítményét programmal, légszűrővel, nagyobb turbóval, a gyári kipuffogó sajnos már nem bizonyosult elegendőnek, ezért, csináltattam egy itthoni gyártóval egy komplett rendszert.

A teljesítmény jobb lett, viszont voltak furcsa dolgok amiket az autó művelt: ingadozó turbónyomás, érdekes jelenségek, mintha magasabb tartományokban valami dugulást érzékelnénk. Mindemellett elgyengülő motorteljesítmény is tapasztalható volt, 4000-es fordulattól.

Sok feltételezés született, hogy mi lehet a gond, de a probléma megoldására nem jutottunk. Ekkortájt olvastam pár cikket a Supersprint rendszerekről, és úgy döntöttem, hogy ilyennel fel kell szerelni az autóm, mivel ez is sokat számíthat egy motornál.

A kipufogó tuningolása sok munkát nem vett igénybe: a régi alkatrész eltávolítása szinte több időt vett igénybe, mint a Supersrint rendszer felszerelése.

A felszerelés nem igényel nagy szaktudást, mivel minden a helyén van, minden van hozzá, és minden első mozdulatra a kijelölt helyére kerül, faragás, fúrás, kalapácsolás nélkül. Ez az előző rendszerre nem volt jellemző!

A felszerelés után a vártak nem maradtak el: Egyenletes gyorsulás, megnövekedett nyomaték. A kocsi gyorsulása és végsebessége növekedett. Talán itt érződik a szakemberek által kimondottan autóspecifikusan optimalizált kipufogórendszer!

A hang eleinte megdöbbentően halk volt, és kicsit csalódott is voltam e miatt, de 2-3000 km után megjött a rendszer hangja is.

Nekem nagyon tetszett, hogy ha finoman kezeljük a gázpedált, nincsen fájós búgós hang sem 50-nél, 90-nél, és 140-nél sem... a kipufogó hangja igazából akkor mutatkozik meg, amikor hirtelen gyorsulunk, illetve a fordulat 3000-4000 fölé kerül. Magas tartományban is érződik a kocsi ereje, amit eddig nem tapasztaltam még a gyári beállításoknál sem. Alapjáraton pedig szép mély, duruzsoló hangja van.

Összegezve:

Ár/érték arányában megéri az árát, hiszen sehol máshol ilyen árban nem tudnak nyújtani autótípusra tervezett kipufogót.


Supersprint rendszerekről információ kérhető, valamint szinte minden típushoz rendelhetők, akár oldalunkon keresztül, vagy az SPS Tuningtól!


10 JÓ INDOK, AMIÉRT A SUPERSPRINTET ÉRDEMES VÁLASZTANI!

1. Az 1955-ben alapított Supersprint fejleszti, és kézzel készíti a legjobb személygépkocsi kipufogórendszereket Európában.

2. A Supersprint az egyetlen kipufogógyártó, aki minden egyes összetevőt külön tesztel, a versenytervezésű leömlőktől kezdődően az exkluzív minőségű, magas áteresztő- fém katalizáló konverteren keresztül a hátsó kipufogódobig. Ez biztosítja a tökéletes kompatibilitást és optimális működést az összecsatlakozásoknál az eredeti kipufogó rendszerekhez.

3. A Supersprint mindig elsők között van a gyártók között, aki jó teljesítményű kipufogókat gyárt a legújabb sport autókhoz, és nem egyszer ők az egyetlenek a gyártók között! A Supersprint a tulajdonosa több nemzetközileg szabadalmaztatott kizárólagosan tervezett többcsonkos leömlőnek, csakúgy, mint a hangtompító konstrukciónak, és még nem sikerült megelőznie egyetlen gyártónak sem.

4. Supersprint az egyetlen olyan gyártó, aki hátsó kipufogó dobjait stílusok széles variációjában kínálja, több mint 100 különböző alakban és méretben. A Supersprint több mint 20 nemzetközi szabadalom birtokosa a saját speciális tervezésű kipufogó végeinek. A Supersprinttel minden egyes autós szakembernek megvan a lehetősége, hogy az autóhoz legjobban illő kipufogórendszerből válogasson. Ugyanez a választási szabadság megvan az egyéni autótulajdonosok számára is, akik csatlakoznak a Supersprint programhoz.

5. A hosszú távú tapasztalatoknak, és a szoros kapcsolatnak köszönhetően, amely több autógyártó versenycsapata és a Supersprint között alakult ki, a Supersprint az egyetlen, aki tulajdonképpen az alapoktól megtervezi, fejleszti és gyártja az igazi teljesítményrendszereket, mindezt a saját tudásanyagából építve, más gyártók munkájának másolása nélkül.

6. Supersprint az egyetlen olyan gyártó a kipufogó gyártásban, aki több mint 1500 " dyno " tesztet végez el évente, kizárólag a saját MAHA 4 X 4 típusú dinamóméterét használva.

7. Supersprint az egyetlen olyan kipufogó előállító, aki kizárólag szabadáramlású kipufogó rendszereket fejleszt és gyárt, mindegyik az autó motorjához egyénileg kialakítva. A csövek méretei és a hangtompítók belső tere gondosan kialakított, az autó paramétereihez igazítva a legjobb eredmény elérését segítik elő.

8. Tapasztalatunknak és kipufogórendszereink világméretű sikereinek köszönhetően, rendszerünk a leginkább másolt, követett irányzat a kipufogó üzletben. Nem meglepő, hogy a legtöbb versenytársunknak nincs is birtokában saját dinamométer termékeik teljesítményének mérésére.

9. Minden egyes Supersprint modell speciálisan alkalmazott az egyes autótípusokhoz és garantál egy ideális vegyületet: A teljesítmény növekedését, a hátsó kipufogónyomás csökkenését, a sportos hangzást és a legendás tartósságot.

10. Supersprint az egyetlen olyan gyártó, aki garantálja, hogy termékei kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek, tökéletes illeszkedést ígér, és végezetül sportos, de nem bántóan hangos hanghatást eredményez. Az eredmények hitelesítve vannak, melyekre a garancia jogilag érvényes, és ez a jellemvonás világviszonylatban elismert.