A DOTZ is tiszteletét tette a Wörthi-tó mellett immáron 37. alkalommal megrendezésre kerülő GTI-fesztiváljon. Maga a márka is szerves része volt az eseménynek, ahogyan a felnik is egy autónak: főszponzorként, valamint a kifinomult és minőségi tuning szakértőjeként a DOTZ standja igazi csomópont volt odakint.

A kiállított Volkswagen T-Roc demóautó szemet gyönyörködtető, stílusos megjelenéséről az idei exkluzív vendég, a Lowrider.at csapata gondoskodott. Az impozáns SUV-t Air Lift Performance levegős rendszerével ültették le a betonig. A megdöbbentő látványt a 3M "Satin Sheer Luck Green" fóliájával és az új DOTZ CP5 8,5x20 hüvelykes sötétszürke felnijeivel fokozták még tovább. Az így is ütős kombináció fényét az egyik aktuális DOTZ-lány, Anja ragyogta csak túl, a kocsival együtt folyamatos tömeget és elismerő pillantásokat hozva a standra.

Az esemény május 9-én, szerdán kezdődött, az első hivatalos DOTZ-napok égisze alatt. Előzményként, a DOTZ zsűrije már jó előre kiválasztotta azokat az autókat a jelentkezők népes mezőnyéből, amelyek lime-színű zászlóshajó díszkíséretét alkották a tó mellett.

A DOTZ-napok egyik legfontosabb eseménye a DOTZ Wheel.RUN volt, mely során a Team Riderek mezőnye tényleg apait-anyait beleadott. A konvoj először a Reifnitz-be, a GTI-találkozó központjába gurult be, majd Maria Wörth következett, ahol a Schiffsplatz tér adta tökéletes háttér előtt készült fotósorozat a résztvevőkről. A végső állomás pedig az "Omas Wiese", Reifnitz egyik legfontosabb csomópontja volt.

A nap lassan véget ért, de nem csendeset... az első DOTZ-nap estéje exkluzív party-val várta a résztvevőket. A jegyek korlátozott számúak - egyúttal nagyon keresettek - voltak, mindenki DJ Reed rigmusaira akarta rázni, aki a "Franz Josef I" neve által fémjelzett Red Bull DJ Truck platójáról szórta a jobbnál-jobb zenéket. Egy teherautó nem is volt elég, ezért a DOTZ egy második kamiont is szervezett a Streetfood Austria csapatától, mely - ízletes hamburgereinek köszönhetően - a vendéglátásért volt felelős.

A DOTZ standjának vendége volt még az airbrush-művész Peter Riedel is, aki pazar testfestésekkel díszítette fel a DOTZ lányainak fedetlen idomait. A DOTZ hosztetszei és a DOTZ-lány, Anja nem csak dekoráció szerepét töltötték be a standon, hanem dedikálták is az ingyenesen beszerezhető DOTZ-os posztereket.

Vakító fényezések, polírozott peremek, remek ütemek és változatos időjárás mellett, rendkívül gyorsan eltelt ez a néhány nap a tó mellett. Most pedig itt az ideje megvalósítani, amit kint láttunk - szerelni, tuningolni és polírozni, amíg újra nem találkozunk egymással a tó partján - 2019-ben!

Tetszenek a DOTZ felnik? Még jobban fognak, ha tudod, hogy nem csak TüV-engedéllyel, hanem a hazánkban a hatóságilag extra körök nélkül forgalmiba íratható H-engedéllyel is bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. A DOTZ márkát itthon az Alcar Hungária forgalmazza, akár fel is próbálhatod termékeiket az autódra a 3D konfigurátor segítségével.