Főként Taigetosz rovatunkban láttunk már jó néhány példát furcsa konverziókra, melyek célja valamely magasabb kategóriás gép megjelenésének ráerőltetése volt egy hétköznapibb modellre. Aztán persze vannak remekül sikerült replikák is, főleg, ha a Lamborghini márka van terítéken.

Ilyet, mint a Tractorri azonban még nem láttunk, pedig az építés sem mai darab. Az autó tulajdonképpen egy Ford-Lamborghini hibrid: kellett hozzá egy komplett, 2007-es Ford Mustang kasztni, valamint egy másik Mustang, és egy Gallardo, melyekből az alkatrészeket pakolták bele.

A végeredmény egy "short-body" Mustang, melyet laikusok számára csak a hátsó traktus árul el, az ugyanis jórészt megmaradt az olasz sportautó sajátjának - tegyük hozzá, nem a legesztétikusabb módon. A V10-es középmotor mellett a lambó összkerékhajtása, váltója, de még a futóműve és fékei is megmaradtak, az utastér pedig kompletten ebből az autóból származik.

Az autó megtervezése és összerakása több ezer munkaórát vett igénybe, ráadásul létezik belőle az eredetihez már teljes mértékben hasonló hosszú verzió is, ehhez azonban két további Mustang szétvágására van szükség.

Habár a miértjét nem sikerült megfejteni a dolognak, annyi biztos, hogy ennél aljasabb sleeper kevés született még erre a világra (bár azért vannak kihívók). De akár lehet egy remek opció adóelkerülők számára is: ugyan melyik szomszéd nyomná fel az embert egy ötödik generációs Mustang miatt, miközben igazából egy szuper sportautóban élvezkedik?!