E mindent kifejező, remek fotót amúgy Cseke Zoli facebook oldaláról loptuk ;)

Ahogyan 2007 óta hagyományosan, idén is Európa legnagyobb showjával, a Tuning World Bodensee-vel kezdtük meg a szezon nemzetközi kiállításainak meglátogatását. A most 14. felvonását taposó rendezvény ezúttal is nagy durranásokat tartogat, habár az időjárás egy kissé közbeszólni látszik ebben az évben.

Ha csak az eső esik, annak már örülni kell

Ahogyan tavaly, most is számos, az autók világából ismert celebritásba futhatunk bele a kiállítás forgatagában. Itt lesz például megint gymkhana-király Ken Block, az idén nálunk is vendégeskedő John D'Agostino, valamint a neves helyi tévés személyiség,  Sydney Hoffmann is. Sydney olyan szempontból különösen érdekes, hogy saját válallkozása, a Sydney industries a Rauh-Welt Begriff kitek hivatalos importőre is itt Németországban. A rendezvényre pedig nem kisebb sztárvendéget invitált meg, mint a szélesítőszettek ősatyját, Akira Nakai-t.

Egy svájci építés belseje az A3-ból

Az autós felhozatal is újfent odaverősnek ígérkezik, bár a bepakoláson látottak alapján kissé ijesztő volt a helyzet. Délután 4 órakor a klubos csarnokok szinte kongtak az ürességtől, mindehhez bizonyára hozzájárult a hirtelen jött télies időjárás is:

Igazából tiszta öröm volt az odaút is...

Hóban senki sem szeret a nyári garnitúráján gurulni, ezért sokan bizonyára csak később indultak neki az útnak a tunerek közül. Mindezt a szervezők is megerősítették, de várható is, hogy aki beregisztrált az év egyik legnagyobb show-jára, azt egy ilyen apróság, mint a hóesés nem fogja eltántorítani a részvételtől.

Bara Laci erre az évre is újított

Kontinensünk legrangosabb autós szépségversenye, az European Tuning Showdown már a tegnap látottak alapján is nagyon komoly építéseket vonultat majd fel. Az AMTS-ről kijutott veterán szlovák Mercedest már láttuk, az viszont kár, hogy hazai gépeknek nem tudunk idén szurkolni Európa TOP 60 építése között. Mindenesetre nyomon követjük majd azért eseményeket itt is.

A Golf-szekció egy része az AMTS standon

Női fronton pedig immáron negyedik éve, hogy a Miss AMTS győztese automatikusan bekerül a német megmérettetésre is a Tuning World Bodensee-n, így az elmúlt évekhez hasonlóan ismét magyar lányért, mégpedig Horváth Patríciáért szoríthatunk majd a Miss Tuning döntőjében! A döntős lányokat egyébként itt tudjátok megnézni.

Patrik vasa nagyon szépen összeállt az idén

A hazai standra idén öt autóval érkeztünk a szokásos VIP Tuning Area területére, aki meglátogatna minket odakint, az A3-as csarnok jobb hátsó sarkában talál meg minket. Felhozatal terén az AMTS Roush Mustangot, Bara Laci többszörös díjnyertes, ismét részben átépült Combóját, Patrik gyönyörűen összeállt Golf III-asát, valamint Cseke Zoli (OEM-Technik.hu) két Golfját hoztuk ki.

Hamarosan bele is vetjük magunkat a show forgatagába, habár az időjárási kilátások egyelőre nem kecsegtetnek túl sok jóval, ráadásul kora reggel óta ismét szakad a hó... galériánkban a bepakolás képeit találjátok (lőttünk pár külföldi vasat is előzetesben), híreink közt pedig vasárnapig folyamatosan számolunk be a fejleményekről! 

Folytatása következik...