Július utolsó hétvégéjén, az év talán legforróbb napján került megrendezésre Füzesgyarmat évente ilyenkor rendszeres járműtreffenje, a Füzestuning Országos Autó Kiállítás és Motor Show.

A kemping zúzottkő-útjait a legkülönbözőbb járművek szántották egész nap

A Carstyling égisze alatt első ízben jártunk az immár kilencedik jubileumát ünneplő találkozón, a tunereket pedig a szervezők jóvoltából közvetlenül a bejárat elé felállított standdal és forgószínpadunkkal vártuk. Érdeklődés pedig volt is a lehetőségekre: a bátortalan kezdet után, kora délutántól már szinte várólistát vezettünk a pörgetendő vasakra, sokan voltak, akik még egyáltalán nem is találkoztak a színpadunkkal ezelőtt.

Kora délután a napon cirka 20 perc volt az elviselhető időintervallum

Hasonlóan, nekünk is szinte minden részlet újdonságot jelentett odakint, kezdve rögtön a helyszínnel. A rendezvénynek a helyi Termál Kemping területe ad otthont, ami pont megfelelőnek bizonyult egy néhány száz autós nyárközépi összeröffenés, valamint egy sátorozós esti buli lebonyolítására. A találkozó közvetlen szomszédságában található maga a strand, így a placc bármekkora melegben ideális: nincs több tehetetlen sülés a napon, aki felfrissülésre vágyik, csobban egyet a medencékben, legyen szó látogatóról, autósról, vagy kiállítóról.

Jellemző hangulatkép az autó-limbósok mezőnyéből

Mindennek folyományaként igencsak vízparti életérzés mellett telt az egész nap: az autók között folyamatosan félmeztelen, fürdőruhás arcok (főleg lányok) flangáltak vizesen, így annyira nem is okozott meglepetést, hogy a programok közt nem szerepelt a bikinis autómosás.

A romániai Stance Spice Team ide is sok szép építést hozott

Más azonban volt: A hangnyomásversenyt - rengeteg indulóval - a Patricar vezényelte hifi és kipufogói szempontok szerint, volt autós szépségverseny, a kemping előtti betoncsíkon autós limbó, továbbá tombola, melynek fődíjaként egy 60.000 forintos kerékpár talált gazdára, számos egyéb ajándék mellett. Aki már egy nappal korábban, pénteken érkezett, megnézhette Angyal Zoltán látványos streetfighter bemutatóját, na meg persze a színpadnál bulizhatott egy nagyot a többiekkel. A reggeli másnapos arcokat látva ez utóbbit igencsak jól sikerült abszolválni nevet

Mulatási

A napot egyébként folyamatos live DJ mix kísérte végig, a ceremóniamester pedig Frankie volt, akit sokkal inkább már a kiskunlacházi gyorsulásokhoz kötve ismerhetünk, mint az egykori Való Világból.

A hangulatfelelős Frankie volt

A Füzestuning találkozója azon hazai rendezvények nem túl népes táborát erősíti, akik méltán tehetik ki nevük mellé az "országos" jelzőt. Valóban, kis hazánk szinte minden szegletéből érkeztek tunerek, ami pedig még inkább kellemes meglepetésként ért, hogy - habár semmiféle előzetes válogatásra nem került sor - igen nagy arányban voltak az igényesebb építések. Mindemellett jóval több külföldi gép is színesítette a felhozatalt, mint néhány, magát kétes körülmények között "nemzetközinek" tituláló szervezés esetén. Népes román különítmény foglalt el egy nagyobb parcellát, de ott figyelt például egy BMW Svédországból (!) is.

"Ateri" Lackóék szokás szerint minőségi felhozatallal érkeztek. Szeptember 5-ére szerveződő meghívásos talijuk, az Ultra's elég ígéretesnek tűnik!

Nem utolsósorban pedig igen sok, számunkra eddig ismeretlen hazai építéssel is találkoztunk kint. Maga a hangulat a durva forróság ellenére hibátlan volt, a kellemes strand- és fesztivál feelingre a kemping zúzottkő-útjait hangosan karistolva felszántó porig ültetett vasak tették fel a koronát.

Kasmír showautója tréleren érkezett

Összességében nagyon kellemes rendezvényként mutatkozott be számunkra a Füzestuning Autókiállítás, szívesen megyünk jövőre is - 2016-ra pedig érdemes is lesz rákészülni, hiszen a jubileumi tizedik alkalom az eddigieknél is nagyobb durranásnak ígérkezik.

Egyik abszolút kedvencünk a felhozatalból

További részletek több, mint 200 kép formájában a galériában!