Borsodban újabban elég sűrűek az autós találkozók, szinte minden hétre jut 1-1 rendezvény. Az Autófeszt idei legnagyobb rendezvényét, új helyszínen, Emőd központjában, a Kossuth "téren" tartotta.

Az autósok reggel 9-től foglalhatták el a helyüket, bár néhány ültetett autóknak igencsak gondot okozott a dimbes-dombos terület. A helyszín alapvetően jónak tűnt, az autók parkoltatására viszont talán több figyelmet lehetett volna szánni, hogy rendezettebben, szellősebben helyezkedjenek el. A mennyiségre nem lehetett panasz, bár sokan összetévesztették nézői parkolót a kiállító autók területével. A felhozatal hozta a szokásosat, tuning autók mellett voltak veteránok, amerikai, és rallye autók is.

Volt viszont kint néhány "tuning" autó, amivel érthetetlen, hogy mer egyáltalán valaki efféle rendezvényen megjelenni. Sajnos általában ők azok, akik magukkal hozzák a "színvonalat" is: csapatnak a kiállító autók között, felverve a port és tiltatják egész nap az esztétikailag is erősen kérdéses járműveik egy literhez közeli "erőforrásait".

Programok terén viszont nem unatkozhattak a kilátogatók, igazán kitett magáért az Autófeszt. Volt többkategóriás autó szépségverseny, BASS face BAZ hifi és kipufogó hangnyomásmérés, szexi kocsimosás Danó Angyalaival, autós limbó, RC autóbemutató, a 3-as főút lezárt szakaszán pedig forma autós, és drift bemutatót láthattak az érdeklődők.

A színpadon sem volt unalom, a nap folyamán volt Riko Flash koncert, Elkövetők koncert, Respekt koncert, valamint fellépett az Emőd Brass fúvószenekar is. A családdal kilátogatókra is gondoltak, hisz a gyerekeknek volt rajzverseny és bűvészshow is. Az egész napos hangulatról speaker gondoskodott, bár sokak szerint meglehetősen idegesítő volt.

A nap folyamán bődületes meleg volt, amit kevesen bírtak, a végére viszont kezdett beborulni, az eredményhirdetést pedig már esőben tartották meg. További részletek a galériában!

by X-Tomi Design