Láttunk már szépen átfaragott Mercedes luxusterepjárókat a német A.R.T. csapatától, ez most nem közülük való. Teljesítményben azonban kompenzál a G-osztályhoz fejlesztett új csomag.

Hogy rögtön túl is legyünk a nehezén, nézzük mit rejt a Streetline 65 Wide Body névre keresztelt optikai-aerodinamikai pakk. A nürnburgi tuner egy egészen extrém szélesítőszettet álmodott meg a végtelenül szögletes kasztnira, rácsozással és szellőzőkkel bőven tagolt lökhárítókkal, fellépőnek kihúzott küszöbökkel és egy jelzésértékű tetőspoilerrel.

Mindez már önmagában jó eséllyel kudarcra ítéltetett próbálkozás: nem tudom, valaha, valakinek sikerült-e a G-Wagenhez emészthető bodykitet építenie, na jó, talán a Prior Design állt hozzá a legközelebb.

Azonban, hogy teljesen biztos legyen a dolog, az A.R.T. érdekesen megmaszkolt fényszórókkal, valamint oldalanként 3 ködlámpával is kiegészítette a művet az első traktuson, az alábbi végeredménnyel.

Ami értékelhető a csomagban, az a teljesítménynövelés: a németek chiptuningja a V12-es G65 verziót 749, a V8-as G63 AMG-t pedig 681 lóerőre húzza fel, a gyárilag 612 és 536 egységes értékekről.

A Streetline 65 karosszériacsomag egyébként a G55 AMG, G500, G400 és a G350 változatokra is adoptálható.