Láttunk már egy-két érdekesen átépített Cayenne-variációt a stílusban mindennapit még véletlenül sem alkotó Mansory-tól, ez alól pedig a legutóbbi kiadás sem lett kivétel.

Habár még év elején úgy tűnt, hogy kissé konszolidáltabbra veszik a figurát, azóta becsúszott már 1-2 szétspoilerezett Lamborghini, most pedig itt ez a gyárilag ráncfelvarrt, általuk megint csak nem visszafogottan átformált Porsche SUV.

A német cég hatalmas hűtőráccsal, karbon betétekkel és extra spoilerekkel ellátott első lökhárítót, szellőztetett motorháztetőt, sárvédő szélesítéseket, küszöböket, szárnyat, valamint egy kiömlőkkel és diffúzorral gazdagon megtűzdelt hátsó lökhárítót faragott a luxusterepjáróra.

Mindezt motorilag is alátámasztandó, a gyárilag 520 lóerős Turbo és az 570 lovas Turbo S V8-asából 50 extra pacit hoztak ki chiptuning segítségével. A maximális nyomaték 830, illetve 870 Nm-re nőtt, mindennél pedig már csak az állórajtos 100 km/órás sprint adatai érdekesebbek: a Turbo 4,1 másodperccel négy, a Turbo S 3,8 szekundummal három tizedet javított a sportautókat egyébként is megszégyenítő gyári értékekhez képest.