A tavalyi évhez hasonlóan, ismét Szántó Nikolett zsebelte be az elsőséget a Lőerők Éjszakáján múlt hét szombaton. A hetedik alkalommal megrendezett éjszakai esemény a Drifted.hu bajnokságának második fordulóját jelentette, több mint 60 versenyautó részvételével.

A tököli drift arénában már pénteken megkezdődtek a zárt kapus edzések, ahol a három kanyarból álló, igen lassú pálya több Street és Semipro versenyzőnek is feladta a leckét. Az alacsony belépési sebesség nem kedvezett a gyengébb autóknak, hamar elveszett a lendület. Már ekkor borítékolható volt bármely kategóriát nézve, hogy sok esetben az erőfölény fogja eldönteni a továbbjutó kilétét.

Szombaton délelőtt ismételten lehetőségük adódott a pilótáknak, hogy a délutáni kvalifikációs futamok előtt még utoljára befűzzék a pálya kanyarjait, majd délután 3 órától a nagyérdemű előtt is nyitva volt a kapu és megkezdődött az éjfélig tartó őrület.

Szokásos módon nem csak drift futamokat nézhetett a kilátogató közönség, hanem most is gyűrhették egymást a gyorsulás szerelmesei a kivilágított, 402 méteres pályán. Sőt, mára már nem telik el úgy drift verseny a tököli reptéren, hogy ne lennénk ott forgószínpados autó szépségversenyünkkel. A nevezések leadása után több mint 50 autóval vágtunk neki a lelkes tömeggel az éjszakai autómustrának. A műsor vezetésére pedig a drift pálya magasleséről elcsábított Zimát kaptuk kölcsön. Több, számunkra új építéssel találkoztunk, egyik ilyen volt Magyar Gábor M3-as BMW-je, aki be is zsebelte a Best Of Show díjat.

A drift arénában a SemiPro kvalifikációval kezdődött a műsor. Az élen Vigh Csaba, ifj. Molnár András és Fajt Ferenc végzett ebben a sorrendben. Ezt követően a nagyok, a Pro liga kvalifikációs futamai zajlottak, és végül a tábla élén Simon Csaba, Énekes Árpád és az idősebb Zángó Zoltán volt megtalálható.

Némi csúszással, de elkezdődtek a SemiPro Top 16-os döntői. Nem kis túlzás azt állítani, hogy papírforma egy az egyben bejött, hisz Vigh Csaba a döntőig tsuiso-ig menetelt, ahol az ifjabb Zángó Zoltánt kényszerítette a dobogó második fokára. A harmadik helyért pedig a Kovács Róbert és Fajt Ferenc küzdött meg egymással, végül a bronzérmet az utóbbi nyerte meg.

A nagyok között, a Pro kategóriában izgalmasan alakultak a tsuiso csaták. A legutóbbi tököli versenyen diadalmaskodó idősebb Zángó a negyeddöntőig menetelt, ahol a Mustangot terelgető Énekes Árpád bizonyult jobbnak és került be a döntőbe.  A másik ágon Szántó Nikolett jutott be a döntőbe, Hetyési Zsoltot legyőzve. Niki az áprilisi versenyt kihagyta, hogy kipróbálhassa magát a tengerentúlon. Ez a kiruccanás jót tett az önbizalmának, nem mintha a tavalyi OBcím nem lett volna elegendő, és a döntőben nagyszerű lekövetéssel bezsebelte a győzelmet.  A harmadik helyért vívott csatában pedig Zángó Zoltán diadalmaskodott.

A következő drift verseny augusztus 22-én lesz, de előtte még Gymkhana Kings EB futam kerül megrendezésre a tököli reptéren, július 11-én.