Május elején immáron ötödik alkalommal került sor Nagyatád tuning találkozójára, melynek sorrendben harmadszor adott otthont a Városi Strand és Castrum Termálkemping árnyékos fákkal szegélyezett területe.

A környék legszínvonalasabb találkozójának hirdetett eseményre közel 200 tuningolt jármű látogatott el, melyek között szép számban jelentek meg ütős építések. Partnerünk, a Hififutár jóvoltából itt is megcsodálható volt a MacAudio idei szezonra elkészült Mini Cooper demóautója, továbbá egy Ferrari 458 Italia is kiállításra került, ami nem egy gyakori jelenség hazai viszonylatban. Autók pedig nem csak a környékről, hanem Pestről, Sopronból, de még a határon túlról is érkeztek.

Programok terén autós szépségverseny, valamint hangnyomás verseny várta a tunereket, utóbbi terén a kipufogók is megmérettetésre kerültek.

A rendezvény másik fő pillérét idén is a szlalomverseny adta, melyre 38 pilóta nevezett, hogy összemérhesse tudását a betoncsíkon kialakított pályán. A verseny szüneteiben fellépőként Szőke Ákos, a májusi taszári Gymkhana Országos Bajnok aranyérmese, valamint az ismert streetfighter, Mókus tartott látványos bemutatót. Az országban egyedülálló mutatvány pedig a közösen show-juk volt.

Nem csak ők voltak azonban a sztárvendégek: a műsorvezető - ahogyan harmadik éve mindig - Kőváry Barna volt, a zenei frontot pedig a Dynamic & Curtis duó képviselte. Sőt, az eredményhirdetésre még Kasza Tibi is befutott, aki a közeli AVIA kúton lépett fel a találkozó után.

Az esős május ellenére az időjárásra itt nem lehetett panasz, így ezúttal is ezres nagyságrendben választották a helyiek hétvégi programként a találkozót. A szervezők a családokra is gondoltak, a gyermekeket például számos program várta, melyek teljesen ingyenesek voltak.

A többiről beszéljenek a képek, nagy köszönet értük Kakas Arnoldnak!