A világ legjobb driftversenyzőit felvonultató King of Asia meghívásos sorozatának malajziai futamán szerepel a hétvégén a háromszoros Európa-bajnok Kerényi Ádám. A Tomracing Motorsport versenyzője bérautóval áll rajthoz, és a realitást követve a középmezőnyben tud végezni, ám a technikai sportokban bármi előfordulhat.

Európában már sikert sikerre halmozott Kerényi Ádám, így a tavalyi kontinensbajnok driftversenyző számára igazi kihívást jelent, hogy meghívást kapott a sportág hazájába, Ázsiába, ahol a földrész legjobbjaival küzdhet meg. A King of Asia idei első, Japánban rendezett viadalára ugyan pénzügyi okokból nem tudott elutazni saját autójával, ám a Tomracing Motorsport pilótája most úgy döntött, Malajziába mindenképpen elmegy, még úgy is, hogy bérautóval kell versenyeznie. Ádám nem feltartott kezekkel utazik az ázsiai kontinensre, ám úgy véli, reálisan a középmezőnyben végezhet, és ez a hétvége most inkább a tapasztalatszerzésről fog szólni.     

"A csapattal kedden utazunk ki Malajziába, hogy könnyebben megszokjuk a Magyarországhoz képest plusz hatórás időeltolódást. Sajnos az autót még mindig nem sikerült kiválasztanunk, de azt már biztosra vehetjük, hogy csak jobb kormányos japán autót tudunk bérelni, amit nem lesz könnyű megszoknom. Ha van rá módom, akkor hathengeressel mennék, mert a négyhengeres motoron sokat kell faragni, hogy igazán jó legyen, és az autó súlyát is jelentősen csökkenteni kell. Ha legalább a motorja erős lenne, akkor azzal sok mindent meg tudnék oldani. Amikor tavaly Japánban edzettünk egy hétvégét, még az ülés méretével is problémáink voltak, remélem ezzel most nem lesz gond, és megfelelően be tudjuk majd állítani a magasságomra és a súlyomra. A mezőnyben sok japán versenyző lesz, akik ellen egy idegen technikával nehéz lesz felvenni a versenyt. Reálisan nézve a középmezőny lehet elérhető számomra, de ez egy technikai sport, így nagyon sok múlik az autón. Ezt az utazást inkább egy élménynek és tapasztalatszerzésnek fogjuk fel" - mondta Kerényi Ádám.  

A Tomracing Motorsport Ádámhoz hasonló izgalommal várja a maláj versenyt, és a jövőre nézve mindenképpen hasznos tapasztalatokkal szeretné zárni a King of Asia második viadalát.

"Nagyon örülök annak, hogy a Tomracing Motorsport Kerényi Ádámon keresztül eljut Ázsiába. Ez teljesen szűz terep még a számunkra, így most elsősorban a tapasztalatszerzés, nem pedig az eredmény a fontos számunkra. A versenyen számos japán pilóta indul, akik ugye a drift hazájából érkeznek, így egyáltalán nem szégyen, ha tanulni szeretnénk tőlük, ha saját szemmel látjuk, hol is tart a sportág. Biztos vagyok abban, hogy az itteni tapasztalatokat Ádám és a csapat is a maga javára tudja majd fordítani az Európa-bajnoki, illetve a hazai versenyeken" - jelentette ki Miklósy Tamás csapatfőnök.

A hétvégi versenyt a King of Asia (www.kingofasia.net) sorozat hivatalos honlapján, a live stream közvetítésnek köszönhetően élőben nyomon lehet követni.

Kerényi Ádám, valamint a King of Asia rendezvénysorozat támogatója abroncsok terén a hazánkban is elérhető Federal Tire, mely hó végéig hihetetlen AMTS-akciós gumiárakat biztosít - nem csak versenyzők számára!