Borsod megyében is elkezdődött a 2015-ös autós szezon, április 4-én, szombaton tartották a szezonnyitó tuning találkozót, a József Attila úti Auchan parkoló bal hátsó részén.

A hivatalosan délután 6 órakor kezdődő rendezvényt az Autófeszt, és a North-East Company közösen szervezte, az autósokat 6 órától várták a helyszínre.

Az előzetesen beharangoztatott "megkötés", miszerint az üvegszál tuningosok, és a "bojlerhuszárok" maradjanak otthon, megtette hatását, már az 5 óra körül érkező autók színvonalán látszódott, hogy nem a szokásos szombat esti boyracer találkozón járunk. A felhozatal elég komolyra sikerült, gewindés, airride-os gépek tömkelegét láthatták a kilátogatók, emellett számos oldtimer is tiszteletét tette.

Az viszont meglepő volt, hogy a helyi, és környékbeli tunerek mellett Szlovákiából, Romániából is érkeztek autósok erre a pár órás esti összeröffenésre. Az eredetileg kissé szűkre elkerített területet pillanatok alatt megtöltötte a megjelenő kb. 350 jármű - annyi biztos, hogy sok nagyobb autós rendezvény örülne ekkora részvételnek. A hangulat remek volt, minden autórajongó megtalálhatta a maga kedvencét, a TOP5 autószépségverseny zsűrijének sem lehetett igazán könnyű dolga.

A tiltás ellenére akadt azért bár önjelölt versenyző, aki nem bírt a vérével, kötelességének érezte, hogy megmutassa, milyen profin tud gumit füstölni, vagy forgalommal szemben gyorsulni... Szerencsére baj nem történt, de reméljük ők legközelebb hanyagolják a rendezvényt.

A helyszínt olyan fél 9 magasságában hagytam el (még ezután került sor a TOP5 autószépségverseny eredményhirdetésre), de sokan még ekkortájt érkeztek meg, így most kissé csonka galériát tudtam prezentálni. Végre valami új elkezdődött most Borsod megyében, már szerveződik a következő autós találkozó, kíváncsian várjuk a folytatást!

Galéria: Évadnyitó Autofeszt - North - East Találkozó