Hagyományszerűen ismét egy speciális GTI Golf mutatkozik be kontinensünk legnagyobb konszern-találkozója, az idén 34. életévét taposó Wörthersee Tour keretei között.

A Wolfsburg Edition GTI - illetve, ahogy idén hívják: Wörthersee GTI 2015 - 13 fiatal Volkswagen-tervező tanonc közös munkájának eredménye. A neves fesztiválon a "tanítványok" minden évben lehetőséget kapnak a gyártól egy saját alkotás bemutatására: tavaly például egy 380 lóerős, egyedi versenycsíkozással ellátott példányt, 2013-ban egy fehér kabriót, míg 2012-ben pedig egy 360 lovas GTI-t készítettek.

A korábbi évekhez hasonlóan, a 2015-ös koncepcióban sem kell majd csalódnunk, habár a részleteket egyelőre hét lakat alatt őrzik a készítők. Ami biztos, hogy tavaly ősz óta négy utastér-designer, két fényezőmester, hat technikus és egy média designer dolgozik a gépen - bármit is jelentsen az utolsó.

Az alap természetesen a legfrissebb kiadású GTI, legalábbis a nyers kasztnit illetően, melyet közvetlenül a gyártósorról szereztek be, fehér színben. Az elmúlt hónapok a lázas munka jegyében teltek - szoros egyeztetésben a Volkswagen szakembereivel - a végeredmény pedig egy gyári minőségű, a gyár erőforrásai segítségével létrehozott, de mégis formabontóan egyedi alkotás lesz.

Az előzetes híresztelések szerint, az autó a (hivatalosan) öt hét múlva esedékes Wörthersee Tour egyik fénypontja lesz, a külső és belső design mellett a motor, a hajtás, valamint az utastér számos opciója, köztük a multimédia rendszer is teljesen újat mutat majd.

Addig is, be kell érjük ezzel a néhány stockfotó-ízű fényképpel, a 17-25 éves tanítványok főszereplésében.