A német Pogea Racing nem a félmegoldások híve, így nem meglepő, hogy a kezük alá került Fiat Abarth 500-ason sem hagytak sok gyári elemet.

Első körben kíméletlen fogyókúrára fogták az autót, amit a gyári karosszéria elemek saját tervezésű, karbon kiegészítőire cserélték, majd az egészet a Koenigseggtől kölcsönzött Monterey-kékre fújták. Ezzel és a hátsó ülések eltávolításával nem kevesebb, mint 71 kg-ot sikerült lefaragniuk az autó amúgy sem túl nagy tömegéből.

A sportos külső meglehetősen vad belsőt takar, ugyanis a motort sem hagyták meg eredeti állapotában. Módosított turbófeltöltő, hatalmas intercooler, benzinpumpa és új befecskendező táplálja a motort, emellett új hengerfejek, új vezérműtengely és kovácsolt dugattyúk is szerepelnek a cserélt alkatrészek listáján. Ezeknek köszönhető, hogy a kis Fiat 331 lóerővel és 441 Nm-es nyomatékkal büszkélkedhet, ami 5.1 másodperces 100-ra gyorsuláshoz és 262 km/órás végsebességhez elegendő.

A kerékívekbe 17 colos Abarth OZ Racing Superturismo GT felniket csavaroztak, Toyo Proxes T1-R gumikkal szerelve, majd szépen rájuk is engedték a kasztnit 45 mm-rel, hathatós KW segítséggel.

A beltérben mindent, amit tudtak kézzel varrott bőrrel borítottak be, köztük a vadonatúj Recaro Sportster-CS sportüléseket is. Különlegesség még a LED lámpás megvilágítás és a "Beats by Dr. Dre" mélynyomókkal operáló hangrendszer.

Az átalakítás minden eleme TÜV engedélyes, az 1.4-es turbós modell a teljes szettel együtt 43.500 Eurótól (kb. 13.5 m Ft) vásárolható meg, amiből maga az átalakítás 12.500 Eurótól (kb. 3.75 m Ft) kezdődik.