A Range Rover-ek átalakítása mostanában nagy divatnak számít a tuningcégek körében. A közelmúltban a Hamann, a Lumma és az Aspire Design is előrukkolt egy-egy átszabott brit batárral, most pedig itt az Ares névre hallgató tuningcég átfogó pakettje is.

Az olasz vállalatról eddig nemigen hallottunk, de a fotók alapján érdemes lesz figyelni a jövőbeni munkásságukat. A 2013-ban megjelent legutóbbi Range Rover 5.0 literes V8-as kompresszoros erőforrását a motorvezérlő elektronika átprogramozásával valamint egy titániumból készült sportkipufogó-rendszer beépítésével 502 lóerőről és 625 Nm-ről 600 lóerőre és 710 Nm-re húzták, amely 5 másodperces százas sprintet és 265 km/h-s végsebességet tesz lehetővé.

Az Ares egy komplett szénszálas műanyagból készült karosszériacsomagot is készített a monstrumhoz, amely új első és hátsó lökhárítót, küszöbtoldatokat, hátsó diffúzort és új hűtőrácsot tartalmaz. Az olaszok a gyári kerekeket egyedi 22 colos felnikre cserélték, amelyek igény szerint rendelhetőek 23 colos méretben is.

Az átalakítások a Range Rover utasterét is érintették, ahol asszimetrikus mintázattal kárpitozott Nappa bőr ülések, kézzel megmunkált mediterrán tölgyfa betétek valamint nemesfém díszítőelemek fogadják az utasokat. Az Ares exkluzív tuningcsomagjának ára egyelőre nem publikus.