A Mercedesek teljesítménynövelésére szakosodott Väth az E-osztály AMG kombiváltozata után most a bevásárlóbarát C-osztályost vadította meg. A németek az erőkúrán kívül a kocsi hangját is öblösebbé tették a kipufogó kicserélésével.

A Mercedes C180 CGI-hez kínált V18 kódnevű csomag új leömlőket, rozsdamentes katalizátort, és négy kivezetéssel, valamint ovális, szintén rozsdamentes végekkel ellátott sportkipufogó-rendszert tartalmaz.

Az új alkatrészeknek köszönhetően az alapból 156 lóerővel gazdálkodó 1.6-os blokk 192 lóerősre duzzadt, a maximális forgatónyomatéka pedig 300 Nm-re nőtt. Ez a teljesítmény 230 km/órás végsebességet tesz lehetővé a C-kombi számára.

Az erőforrás módosításain túl, a germán tunerek új rugóstagok beépítésével 30 mm-rel ültették meg a járgányt, a gyári felniket 20 colos szegecselt Väth görgőkre cserélték, melyek fekete illetve ezüst kivitelben, vagy akár a karosszéria színében is elérhetőek.

A Väth a karosszériát nem nagyon piszkálta meg, mindössze egy karbon első koptatót és hátsó diffúzort szerelt a stuttgarti kombira. A módosításokat csomagban és egyenként is meg lehet rendelni.