Tuningberkekben sokszor felmerül a kérdés, hogy fényezni vagy inkább fóliázni érdemes kedvencünk karosszériáját. A fóliázás mellett szól, hogy bár nem olyan tartós, mint a fényezés, de sokszor olcsóbban kivitelezhető és ha megunjuk az aktuális mintázatot, bármikor eltávolíthatjuk a dekorációs héjat.

A fólia ráadásul a kocsi eredeti fényezését is védi az UV sugaraktól és a kisebb kőfelverődésektől, karcolásoktól, ez egy esetleges eladás során is hasznos lehet.

A német 2M-Designs nagy tapasztalattal rendelkezik az autófóliázás területén. Nem csak kivitelezéssel, de egyedi minták tervezésével is foglalkoznak. Legutóbbi munkájuk a Porsche Macan kasztnijának becsomagolása volt.

Az alapvetően világosszürke fényezésű stuttgarti SUV az MTCHBX Designs-al közösen tervezett fekete, fehér és vörös színű futurisztikus dekorcsíkokat kapott, ami egészen megváltoztatja a karakterét.

A teljes pakett 2.800 euróba (kb. 870 ezer forint) kerül, és opcionálisan rendelhető hozzá hátsó lámpa optikázás 349 euróért (kb. 110 ezer forint).