Több lóerő + csökkentett tömeg = őrült teljesítmény. Ez a Vivid Racing mérnökeinek hitvallása, és milyen igazuk van! Az amerikai tunerek a Lamborghini Huracan-t turbózták fel és fogták fogyókúrára, az eredmény  pedig természetesen nem maradt el!

A Lamborghini Huracan a 2014-es Genfi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek a Gallardo utódjaként. A középmotoros, négykerék-meghajtású bika 5.2 literes V10-es  610 lóerős erőforrásának köszönhetően alapból 3.2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, végsebessége pedig meghaladja a 325 km/h-t.

A Vivid Racing szakemberei nem voltak megelégedve a Huracan gyorsulásával, ezért a motor teljesítményét a vezérlés áthangolásával és egy titán ötvözetből készült kipufogórendszer beépítésével 680 lóerőre húzták. A súlycsökkentés jegyében továbbá egyes gyári karosszériaelemeket karbonszálas műanyag alkatrészekre cseréltek, a jobb úttartás és a leszorítóerő növelése érdekében a kocsi farára egy masszív hátsó szárnyat is applikáltak a jenkik.

A fenti módosításoknak hála a Lamborghini legújabb üdvöskéje 2.5 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-s sebességet, ami a világ élvonalába tartozó teljesítménynek számít.

Egy hasonlóan zöld Huracan egyébként nemrég a magyar médiában is szerepelt. A Vivid Racing által átalakított bestiával azonos színű példányt zúzott le egy cseh úriember az M7-es autópályán. Mielőtt eldobta volna a vasat, a felelőtlen sofőr 336 km/h-ig kergette a kocsit, a száguldozásról videó is készült. A baleset után a kb. 66 millió forintot érő Lambo kigyulladt és porig égett.

az ominózus felvétel, ha valaki még nem látta volna