A német Infiniti-specialista AHG Sports a két éve megjelent QX70-hez készített tuningcsomagot, amely optikát és a teljesítménynövelést is tartogat a típust módosítani vágyók számára.

Az Infiniti modelljei nem tipikus tuningcélpontok az öreg kontinensen, Németországban mégis alakult egy vállalat, amely ezen távolkeleti prémiumautók átalakítására szakosodott. Legutóbb az FX30DS-hez készült pakettjéről számoltunk be és ezúttal sincs miért szégyenkezni.

Az impozáns japán SUV 3.0 literes V6-os turbódízel motorját 238 lóerőről és 550 Nm nyomatékról 281 lóerőre és 613 Nm-re húzták fel a motorvezérlő elektronika áthangolásával, valamint egy sportkipufogó felszerelésével.

Az aerodinamikai csomag új első lökhárítót, LED-es nappali menetfényt, küszöbtoldatokat, átalakított hátsó kötényt, diffúzort, valamint tetőspoilert tartalmaz.

A masszív kiállású, sötétszürke fényezésű QX70 utastere érintetlen maradt. A teljesítménynövelés összesen 4.240 euróba, azaz 1,3 millió forintba, míg az aerodinamikai csomag 11.900 eurót - átszámolva 3,7 millió forintot - tesz ki.