a 400 km/óráig skálázott sebességmérő valamit azért elárul

A Brabus jó szokásáshoz híven ismét egy 800 lóerő feletti építéssel rukkolt elő. Az alap természetesen ismét az, amit világhírű szinten művelnek: Mercedes, a típus pedig ezúttal a legfrissebb S63 AMG.

Külsőleg a legszembetűnőbb változtatást az aranyszínűnek mondott, de inkább karamellbarna fényezés jelenti, melyhez fényesen lakkozott karbon és a gyári króm kiegészítők, valamint az új felnik adják a kontrasztot. Odabent mindezt fehér és aranybarna bőrbe burkolt utastér követi, a német cégre jellemző minőségi kivitelezéssel.

A lényeg azonban mégsem itt, hanem teljesítményoldalon található. Az ikerturbós V8-as erőforrás lökettérfogatát 5,9 literre növelték meg, melybe megnövelt turbófeltöltők préselik a levegőt, a gázok pedig saját fejlesztésű sportleömlőkön keresztül távoznak a kipufogórendszer felé.

Teljesítmény terén mindez 265 egységnyi plusz formájában jelentkezik, mellyel együtt a motor 850 lóerő és 1.450 Nm nyomaték leadására képes. Utóbbit - a használhatóság érdekében - 1.150 Nm-re limitálták elektronikusan.

A Brabus közleménye szerint szuper sportautókat megszégyenítő, 3,5 másodperces 100-as sprint, valamint 350 km/órában limitált végsebesség várható a luxusszedántól. Ilyen adatok mellett pedig akár ez az érdekes színkombó is elviselhető.