Van az a mondás, hogy egy bizonyos mennyiség felett bizony már gombócból is sok. Ez a szám viszont a mondásban sincs megszabva, mi pedig tizenegynél még biztosan nem értük el a kritikus mennyiséget. Készítsük is fel a hasunkat a 12-ikre, mert igencsak finom lesz!

Azt számításba véve, hogy évek számát tekintve pontosan ennyi ideje üzemel a Carstyling.hu és minden, ami időközben kinőtt belőle, első hangzásra a 11 tényleg kicsit soknak tűnhet. Rengeteg munka, tapasztalat és persze megszámlálhatatlan remek élmény vezetett el idáig - mindezzel a hátunk mögött pedig töretlen lelkesedéssel verjük a billentyűket, szervezkedünk, standolunk, zsűrizünk, fotózunk és gyúrunk az újabb, talán eddigi pályafutásunk legnagyobb "gombócára", 2015-re. Pláne egy olyan nagyszabású év után, mint amilyen 2014 volt.

Ahogyan megszokhattátok, a szezon ismét velünk indult, ezúttal egy mind méreteiben, mind látványosságait tekintve óriási rekordot döntő AMTS keretei között. Az előrelépés minden téren jelentős volt, hiszen összesen 92.000 négyzetméteren, a Hungexpo összes nagy csarnokát, valamint szinte teljes külterét megtöltöttük autós-motoros látványossággal és programmal. Hasonló méretű rendezvényre a témában a 2005-ös Autószalon óta nem igazán volt példa, a rengeteg újítást és nemzetközi szintű látnivalókat pedig felsorolni is nehéz lenne.

Hogy csak néhányat kiemeljünk: büszkék vagyunk rá, hogy a kiállító autós importőrökkel idén 22 márka mutatkozott be nálunk a legújabb modelljeivel, hogy partnerünk, az Autós Nagykoalíció jóvoltából Genf után először hazánkba hozták Európában Sebastian Loeb Peugeot 208 T16-os versenyautóját, hogy tucatnyi elit show-autót láthattunk vendégül az European Tuning Showdown legszebbjei közül, hogy magyar lányt küldhettünk a neves MISS TUNING szépségversenyre, akit a nálunk vendégeskedő aktuális királynő választott ki, hogy idén ismét egy autót sorsolhattunk ki a látogatók között, nem utolsósorban pedig, hogy a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás keretei között számos hazai autóipari hírességet és munkáikat ismertethettünk meg a nagyközönséggel.

2015. március 20-22. között pedig egy gigantikus jubileumi show-val folytatjuk sort, ismét komoly felhozatallal és nem kevés meglepetéssel - jobb, ha szép lassan felkészül mindenki, hiszen már 3 hónap sincs az indulásig!

Visszatérve 2014-hez, a szezonban meglátogatott rendezvények tekintetében is rekordot döntöttünk. Több, mint 60 kisebb-nagyobb autós megmozdulásról számoltunk be idén, közülük a pálmát természetesen kontinensünk legnagyobb, kifejezetten tuning tematikájú kiállítása, a Tuning World Bodensee vitte. Terjedelmes cikksorozatban kísértük végig az AMTS-ről Európa legrangosabb tuning szépségversenyére kijutott magyar versenyzők párbajait, valamint együtt izgulhattunk Tikos Kittért is a Miss Tuning döntőjében. A remek együttműködés jövőre is folytatódik a német szervezőcsapattal, egy fokkal még szorosabb formában - a részletekről ebben a témában is hamarosan olvashattok az AMTS hírei között.

Ha pedig már a híreknél tartunk, idén a tartalomra is igen erősen rágyúrtunk a Carstyling.hu-n. A mennyiséget jól jellemzi, hogy decemberben léptük át a tízezer cikkes "álomhatárt", mindemellett pedig egy új, pörgős rovatot is elindítottunk ONtopic néven.

E remek kis cuccos eredetileg a fórumok értékes tartalmának megőrzésére jött létre, tulajdonképpen tipikus "egyképes", vagy videós megosztóeszköznek indult itt az oldalon belül. Bármennyire is kikeltem ellene még két éve, a jelenlegi trendek - sajnos, vagy sem - efelé tendálnak. Ha kicsit csúnyábban akarnék fogalmazni, valami olyasmit írnék, hogy a közösségi oldalak szép lassan világméretű bulvármagazinná változtatják az online újságírást. De mit lehet tenni, rohanó világunkban erre is van igény - és szeretném azt hinni, hogy azért még nem csak kizárólag erre.

Az ONtopic - habár csak fél éve működik - rövid idő alatt az oldal egyik legnépszerűbb rovata lett, egy idő után viszont be kellett látnom azt is, hogy szinte képtelenek vagyunk egymondatos mikroblogokat írni. Szakmai ártalom, de legyen szó akár az utolsó idióta vírusvideóról, általában mindenhez találni érdekes háttérinfókat, így sok esetben addig duzzasztunk velük egy-egy bejegyzést, míg végül akár teljes értékű cikként is megállják a helyüket. Hogy ez jó, vagy rossz, döntse el mindenki maga, mindenesetre személy szerint még mindig sokkal inkább preferálom a régi iskolás, kifejtősebb irányvonalat. Aki pedig idáig egyáltalán eljutott e cikk olvasásában, jó eséllyel hasonlóan gondolkodik, nekik ez alkalomból külön is BÚÉK nevet

Aki pedig esetleg még nem tudná, ONtopicozás terén a lehetőség mindenki számára nyitott, hogy jobban csinálja nálunk: míg a fórumokban ez a kommentek kiemelése a moderátorok kiváltsága, saját autója oldalán mindenki maga az úr. Bármit is tesztek közzé az autóitokhoz tartozó fórumban, egyetlen kattintással ugyanígy kiemelhető és közzétehető a közösség számára. Utána pedig egy klikkel megosztható facebookon is: legyen ez egy új fejlesztés az autódon, vagy akár egy témába vágó kép, videó: csak bátran, erre van nevet

Ugyanez a helyzet másik idei fejlesztésünkkel, mely a rendezvényes rovatot érinti. A tavasszal megújult rendszerbe könnyedén felviheted és kezelheted is saját, vagy az általad kedvelt rendezvények adatlapjait. Célunk egy minél informatívabb és teljesebb autós eseménynaptár üzemeltetése, tehát ha tudomásod van olyan autós történésről, ami nem szerepel még nálunk, akkor hajrá: ha fent van facen is a buli, egy kattintással importálhatod a CS programjai közé is.

Végül, de nem utolsósorban idén végre beizzítottuk a már nagyon régóta esedékes, továbbfejlesztett privát üzenetküldő rendszert, valamint önálló jelentkezési applikációt kapott az AMTS oldala is.

Az új esztendőben pedig folytatjuk a sort: a v5.0 foltozgatását illetően ezek voltak az utolsó fejlesztések, emellett már javában teszteljük az év elejére várható v6.0 verziót, ami sok tekintetben merőben új oldalt, egy valóban megújult CS-t fog hozni.

Ezzel pedig még mindig nincs kimerítve az, amit a 2015-ös gombócba tervezünk belegyúrni: reméljük legalább olyan örömmel fogadjátok majd az újításokat, mint amilyen lelkesedéssel mi dolgozunk rajtuk -  izgalmas egy év lesz és érdemes lesz velünk tartani 2015-ben is, az egyszer biztos!

Szokásos év végi galériánkban ezúttal is néhány jól (félre)sikerült képet találtok a színfalak mögül, estére pedig az ilyenkor kötelező kellemes ittasodást, bulizást és csajozást mindenkinek - folyt. köv. jövőre!

BÚÉK!
Quad és a team