A Mercedes E63 AMG S a piac egyik legdurvább széria-kombija és nem feltétlenül van szüksége extra teljesítményre a Väth tuningcég mégis megpiszkálta az erőforrását némi optikai-tuning kíséretében.

Az E63 AMG 5.5 literes ikerturbós motorja alaphelyzetben 585 lóerő leadására képes, a Väth V63 RS Export elnevezésű erőkúrájának köszönhetően ez a teljesítmény 750 lóerőre és elektronikusan lekorlátozott 1.000 Nm-re nőtt.

A kraftpakett átalakított turbófeltöltőket, új olajhűtő rendszert, csökkentett ellennyomású leömlőket és egy Väth által tervezett kipufogórendszert tartalmaz. A motor- és kipufogótuning körülbelül 25 ezer eurót, azaz cirka 7,7 millió forintot kóstál.

A németek a gyári felfüggesztést is állítható futóműre cserélték, melynek segítségével 40 mm-rel ültethető a stuttgart-i puttonyos kasztnija. Ez az átalakítás 1.166 euróval (360 ezer forint) növeli a komplett csomag vételárát. A fentieken kívül az E63 AMG S új verseny-fékbetéteket és Castrol SRF versenyzéshez használt fékolajat kapott.

Ami az optikai módosításokat illeti, a Väth szakemberei karbon koptatóval, hátsó diffúzorral és műszerfaldekorral bolondították meg a kocsit, a prémium abroncsok pedig 20 colos feketére fényezett, szegecselt könnyűfém-felniken feszülnek.