A saját márkás BMW-ket készítő Manhart Racing az év végére időzítette idei egyik legkomolyabb átalakítása, az M4-esen alapuló MH4 550 csomag bemutatását.

Az Essen Motor Show keretei között kiállított, gyönyörű matt sárga bimmer mind optikai, mind teljesítményoldalon komoly tuningot kapott. A BMW 3.0 literes, ikerturbós sorhatosát a gyári 431-ről egészen 550 lóerőig húzták fel, de a hozzá párosuló 820 Nm-es nyomatékra sem igazán lehet panasz.

A többlet elsősorban a chiptuning érdeme, a hardver oldalt mellé K&N légszűrők, sport leömlők és kipufogórendszer képviseli. Az úton maradásról a KW Clubsport állítható futóműve, valamint a BMW (F10) M5-ösről adoptált fékrendszer gondoskodik - utóbbi az első tengelyen, hatdugattyús nyergekkel és 400 mm átmérőjű tárcsákkal szerelve.

A külcsínt az 255/30-as, hátul 295/25-ös abroncsokba csomagolt, 21 colos felnik mellett az új bodykit dobja fel. A nagy légbeömlőkkel és koptatóval szerelt első, valamint a diffúzoros hátsó elemhez remekül  passzol az egész kasztnin végigvezetett sportos sárga-fekete dekoráció.

Aki élőben is szeretné megnézni a vasat, még egy hétig megteheti Európa "SEMA" Show-ján, Essenben, a cég által felhergelt BMW i8 kíséretében.