Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Hatszáz fokban kint főni a betonon, az bizony nem jó. Ott van azonban a kellemesen hűs nyári este, ami mind a nézőknek, mind a technikának ezerszer előnyösebb – csak némi fény kell hozzá. Ezt prezentálta immáron másodszor a Futam és a Drift GP csapata az idei lóerők éjszakáján, Tökölön, ahol több autós sportágban egyszerre mérkőzhettek meg hazánk és a környező országok pilótái.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Hell Energy Országos Drift Bajnokság harmadik fordulója, valamint az éjszakai Gyorsulási Futam jelentette az események gerincét az igényesen kivilágított reptéren. Az elrendezés kicsiben változott az eddigiekhez képest, míg maguk a versenyek maradtak a jól megszokott tököli helyükön, a betétprogramként szereplő tuning találkozó és szépségverseny a kifutót, valamint a betonkockát összekötő szakaszra került, a Kicker hangnyomás versenye pedig a kifutó végébe került.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A hangnyomásos csapat egyébként rendkívül kitett magáért stand tekintetéden is, a területüket, a szokásos installáció mellett egy hatalmas ledfallal is megtámogatták, amit akár a több száz méterre fekvő drift pályáról is tisztán látni lehetett. A helyszín egyébként kissé szétszórtnak tűnt a nagy távolságok miatt, de ha más nem, a rengeteg oda-vissza vándorló látogató szépen kitöltötte az üres részeket.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A drift-kockára ismét egy híres pályát modelleznek le a szervezők, ezúttal a felkelő nap országából ihletet merítve. A tokiói Odaiba pálya tükörképe várt a Pro ligában szereplő versenyzőkre, mely igen látványos pillanatokat garantált mindhárom tribünről nézve. A gyakorlás és a kvalifikációk, valamint az elmaradhatatlan Hell-Camaro bemutató még a nap lenyugvó fényénél zajlottak, majd a legizgalmasabb rész, a tuiso csaták és a döntők már a profin kivilágított pályán zajlottak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A közel 30 versenyzőt felvonultató mezőnyből a fordulót végül Nagy Gergő, alias Indián nyerte BMW E36 M3-asával. A második helyet egy szlovák versenyző, Roman Kolesar vitte, aki egy E46-al érkezett hazánkba. Szintén ő kapta meg a Federal szokásos különdíját, melyet a legextrémebben autózott tsuisoért osztanak. A harmadik pedig Galacs Gabi lett, az E30-asa volánja mögött.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A gyorsulási pályára csak egy röpke pillantást volt időnk vetni, de annyi biztos, hogy a felhozatalra itt sem lehetett panasz. Brutál gépek suhantak végig a 402 méteres, kivilágított kifutópályán, némelyek hangjára pedig még a drift területéről is felkapta a fejét az ember – annyi biztos, hogy távolról nézve is hihetetlenül jól néztek ki a futamok.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A számunkra legérdekesebb részt ezúttal is a versenyekhez már hozzánőtt tuning találkozó, valamint autós szépségverseny jelentette, melyen – nagy örömünkre – igen sokan jelentek meg a helyszínen. A drift és a gyorsulási részt összekötő út betonos részét igen szépen kitöltötték a módosított vasak, több csapat is hangcuccal és DJ-vel jelent meg kint, valamint természetesen az autókból is egész este szólt a talpalávaló. Remek hangulatot árasztott az egész blokk magából, melyre az éjszakai feeling csak rátett még egy lapáttal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az aktuális Carstyling.hu Show and Shine forduló ezúttal az „ENGINE” volt, ahol a plusz pontokért a motor- és technikai átalakításokat vizsgáltuk elsősorban. A zsűrizés, részben megújult szempontok szerint ezúttal is a MY CAR, valamint a Gálffy Tuning csapatának közreműködésével történt, a helyezések pedig a következőképpen alakultak:

Név

Autó márka/típus

Pontszám

Herczeg Richárd

Opel Frontera

4 pont

Nagy Gábor

Mazda 323

2 pont

Földesi István

BMW E36

2 pont

Haller János

Opel Tigra

2 pont

Weisinger Balázs

Suzuki Swift

2 pont

Furák Krisztián

Peugeot 206

2 pont

Farkas István

Peugeot 206

1 pont

Baky Péter

Audi A4

1 pont

Kody

Mazda 6

1 pont

Szilvási Szilveszter

Mercedes W124

1 pont

Gál László Krisztián

Opel Astra G

1 pont

Kelemen Zsolt

Suzuki Swift

1 pont

Halli Norbert

Opel Corsa

1 pont

Buday Balázs

Ford Focus

1 pont

Kakas Arnold

Suzuki SX4

1 pont

Molnár József

Hyundai H200

1 pont


A Show and Shine versenysorozat következő állomásával – ha csak nem lesz még egy bónusz forduló a nyár közepén – már csak az őszi szezonban találkozhattok, szeptember 11-én, hazánk történetének második Gymkhana csatájának alkalmával. itt pedig az igencsak fontos szempontokat magába foglaló EXTERIOR kategóriával jelentkezünk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A remek hangulatban telt, színvonalas esti rendezvény méltón, és a neki kijáró hatalmas látogatottsággal zárta le a kissé hosszúra is nyúlt tavaszi szezont, azonban driftben és gymkhanában a nyáron sem lesz hiány. Még ebben a hónapban kettő, augusztusban pedig három drift verseny várható, továbbá augusztus 20-án, Kecskeméten hazánk új sportágában állnak rajthoz a versenyzők. Ha szépségverseny keretei közt nem is, kiállítóként többön is találkozunk majd ;)