Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Alig két hete adtunk hírt az újfent a világ leggyorsabb széria-autójaként számon tartott 9ff GT9-R-ről, a német cég azonban ismét rekorddal jelentkezett. Az új alkotás a világ leggyorsabb 911-esének járó megtisztelő címet viseli, a dicső pillanatokról pedig videót is készítettek!

A 9ff TR-1000 fedőnévre keresztelt kétüléses nem kevesebb, mint 391.7 km/órával száguldott a papenburgi tesztpályán. A hivatalosan is hitelesített eredményt nagyobb turbófeltöltők és intercooler, sport vezérműtengelyek, titánium főtengely és hajtókarok segítségével érték el, mindehhez pedig sport légszűrő- és kipufogórendszer társult, valamint a módosításokhoz természetesen az elektronikát is hozzáigazították.


A kúrának köszönhetően 1.000 lóerőt és maximálisan 1.040 Nm nyomatékot sajtoltak ki a hathengeres blokkból, a gyorsulási adatok így 100 km/órára 3.2, 200 km/órára 8, 300 km/órára 16 másodpercben állapodtak meg, innen a 360 km/órás sebességet pedig további 16 másodperc alatt érték el. A 9ff szerint a végsebességet könnyedén akár 400 km/óra fölé vihetnék, akár már egy komolyabb aerodinamikai szett felszerelésével is.

Jelen esetben azonban meg kellett elégedniük egy szolidabb, utcai kivitellel, hiszen a hírek szerint az autó megrendelésre, mégpedig egy görög milliomos 25 éves barátnője számára készült. A csomag így egyszerűbb első toldatot, küszöböket, diffúzoros hátsó elemet és egy szárnyat tartalmaz, melyek láthatóan így is teljesen jól gondoskodnak az autó stabilitásáról, nagy sebesség mellett. További technikai módosításként ültető szett, valamint nagyteljesítményű fékrendszer került az autó alá, melyen csak az utólagos tuning összértéke eléri a 130.000 Eurót (35 M HUF), és akkor még ugye hol van a Porsche ára.

Tehát meg kell hagyni, görög barátunk igencsak gavallér volt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!