Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Lumma tuning neve leginkább német autók tulajdonosainak csenghet ismerősen: a legnagyobb német márkákra – mint az Opel, BMW vagy a Mercedes - már 1987 óta optikai programokat kidolgozó cég hosszabb hallgatás után egy vadonatúj, Ford Fiesta spoiler szettel állt elő.

Az LRX-nek elkeresztelt készlet elemei önmagukban is nagyon attraktív megjelenést biztosítanak az autónak – és természetesen egyenként is megvásárolhatók - de az igazi összhangot a teljes kit megvásárlásával érhetjük el.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A készlet fő elemét képező első lökhárító, magas minőségű, kézzel rétegelt üvegszálas műanyagból készül, a rajta vágott hatalmas légbeömlőket pedig alumínium rácsozás fedi. Az alkatrész felszerelése akár egy laikus számára is könnyű művelet: az összes csavarhely, méret és lyukasztás sebészi pontossággal megegyezik a gyári elemen található pontokkal.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A küszöbök különlegességei a rajtuk található - szintén alu ráccsal fedett - beömlők: ezek a dekoratív megjelenés mellett egy másik hasznos funkciót is ellátnak, kialakításuk ugyanis a menetszélből beáramló levegőt a fékekre vezetik, így hűtve azokat. A küszöbök felhelyezése is az első lökhárítóhoz hasonló, rendkívül felhasználóbarát módon történik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tetőn magasló szárny kialakítása egy kicsit a Rally világát idézi. A három részből kialakított alkatrész rögzítése egy speciális, betonbiztosan kötő ragasztóanyag segítségével történik, így addig biztos nem lesz bajunk vele, amíg meg nem untuk :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az igazi újdonságot viszont az LRX hátsó légterelőjén találjuk. Ezt a toldatot szintén ragasztás útján tudjuk a gyári lökhárítóhoz rögzíteni, ami viszont rendkívül megdobja az összképet, az a spoiler közepére applikált 2 db kerek tolatólámpa. A lámpák teljes mértékben kipufogóvégek illúzióját keltik, e mellett egy elég komoly megjelenést adnak az autó hátuljának. A tolatólámpák köré opcionálisan rendelhető elem egy LED alapokon működő féklámpa „gyűrű” is.

A készlet összes eleme – a kis hátsó fényjátékkal együtt - természetesen minden TüV előírásnak megfelel. A Lumma, a Fiesta LRX-hez saját 7,5x17-es felnijeit ajánlja, amiket 205/40-es Yokohama gumikkal szerel fel. Ezek a kerekek még éppen beférnek a kocsi alá anélkül, hogy a kasznin is változtatni kelljen.

A Lumma weboldalán egyébként megtalálhatjuk az egyes alkatrészek árát is. A komplett szett 1300 Euro körül kapható, erre jönnek még rá a felnik és a gumik 1450 Euroért, de ha már ott vagyunk, potom 49 Euroért vehetünk különböző színű Lumma matricákat is frissen megvadított Fiestánkra.