Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Június 13-án vasárnap került megrendezésre a II. Országos Devil-Tuning Találkozó a debreceni Nagyerdei Stadionban. Kis csapatunk számára kötelező volt a kilátogatás, hiszen az autó szépségverseny megrendezése a mi tisztünk volt. Így már szombat este útra keltünk, hogy minden készen legyen a vasárnapi nagy eseményre. Mint később kiderült még sem voltunk mindenre felkészülve. Az eső egy kicsit kellemetlenül érintett minket és korán reggel a helyi Tesco áruház felé kellett vennünk az irányt egy sátor beszerzéséért (ezúton is köszönet Rau-nak a fuvarért és az idegenvezetésért). Később, a sátrat felállítva az eső is abba maradt, de a végén beláttuk, hogy a mindenképpen kell, mert így legalább nem égünk le az esőt követő tűző napsütésben. Úgy fél tíz felé - az idő javulásának is köszönhetően - már elég sokan látogattak ki a stadionba, és tekintették meg a kiállított tuning verdákat.


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!







Nagyon sok szép és dögös autóval találkozhattunk: RS- tuning autók, Cent-R Tuning autók, Carstylingos autók és persze mindezeken kívül is rengeteg gyönyörű gép az ország minden pontjáról. Természetesen az általunk képviselt autó szépségverseny mellett más programok is színesítették a rendezvényt: a profi hangnyomás és hangminőség verseny mellett, hastánc bemutató, étel-ital bár, gyönyörű hostess lányok gondoskodtak a jó hangulatról, mindezek mellett a helyszínen több tuning cég termékeit is megvásárolhatták a kilátogatók. Nagy örömünkre számos Carstylingos olvasónkkal találkozhattunk: kint volt Rau, Peti, Vinyo, DNS, Future, //M3, Grécsy és még sokan mások.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!






A ránk ruházott feladat tükrében igyekeztünk minél jobban megalkotni az autó szépségverseny szabályait, és végül két kategóriát alakítottunk ki, a „Solid” illetve „X-Treme” kategóriákat.
A “Solid” kategóriában elsősorban a letisztult vonalakat értékeltük. Ide tartoznak többek között a kevésbé hivalkodó, kitöltött, vagy minél inkább a letisztultságra törekvő karosszéria/lökhárító/küszöb átalakítások, az igényesen lefalazott elemek, szolíd, de mutatós légterelők, kilincs, díszlécek, autó emblémák eltüntetése, szolid dekor, az autó stílusához maximálisan passzoló felnik és gumik stb.

Az “X-treme” kategóriában ezzel szemben inkább a különböző légterelőkkel és karoszéria munkával extrémebbé, vadabbá tett külsőKattints a képen a galéria megtekintéséhez!számított: motorháztető átalakítás, brutál front-, küszöb- és hátsó spoiler, extrém szárny, rácsozások, extrém kasztni szélesítések, beömlők, dögös felnik, extrém dekor, stb.
Ezek voltak a fő szempontok, de ugyanígy figyelembe vettük például még az autók sérüléseit, az elemek illesztésének tökéletességét és az egyedi megoldásokat is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Sajnos nagyon sok autó akár mindkét kategóriában is joggal indulhatott volna, ezért ez a fajta megosztás nem tűnt a legsikeresebbnek. Mindezekből tanulva legközelebb mindenképpen több, jobban szétválasztható kategóriát indítunk. A legtöbben egyébként a Solid csoportot választották, ebben körülbelül 40-en neveztek. Ezzel szemben az X-Treme-ben mindössze 14-en indultak. A sok szép autónak köszönhetően nagyon nehéz dolgunk volt a döntések meghozatalában. Mindkét kategória első három helyezettjét kupával díjaztuk, de szívün szerint még legalább 2x ennyit kiosztottunk volna.


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Solid kategóriában az első helyezett egy gyönyörű flip-flop fényezésű Golf IV-es, a második egy hasonlóan szép Cent-R tuning által készített Audi A4-es, a harmadik pedig ugyancsak egy Cent-R tuningos Opel Combo lett. Az X-Treme kategóriában az első helyezettnek egy tökéletesen megépített Seat Leon, a másodiknak az oldalról már ismert gyönyörű Steinmetz „Omegák királya”, a harmadiknak pedig az oldalról már szintén ismert X-Turbós Peugeot 206-os bizonyult (DNS).

A szoros verseny miatt az első három helyezett mellett kategóriánként még három indulót díjaztunk egy-egy carstyling-os pólóval és belépőkkel a hétvégi kiállításunkra. A díjak átadása után lassan vége is lett a napnak és amint a látogatók hazamentek összecsomagoltunk, majd indultunk haza. Mindent egybevéve a szervezésen még van mit javítani, de a rendezvény végül egész jól sikerült. A helyszín tökéletes választásnak bizonyult, mindenki elfért, nem volt por, a hangulatra pedig nem lehetett panasz - örülünk hogy mi is hozzájárulhattunk valamivel ehhez a király bulihoz.

A madarak azt csicsergik, hogy folytatás lehet hogy még idén is lesz, addig kicsit más szellemben várunk mindenkit szeretettel a Szegedi kiállításunkon, Június 19-20.-án, ahol - többek között - az összes díjnyertes autó is megtekinthető lesz.