Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Debrecen, Nagyerdei Stadion, vasárnap délután fél 3. Több száz tuning autó, rengeteg ember, és több, mint 30 Celsius fok. Valahol a színpad környékén, a két busznyi embergyűrű közepén Dundika hangja hallható, játékot vezet. Mindezt időnként elnyomja egy felgyúrt Ignis és egy Prelude túráztatási versenye. A mutató kileng, de a háttérben kellemes zene tölti meg a rövid eső utáni atmoszférát. Hátra tekintve újabb tömegjelenet: egy kombi Passat tetején Susan Pearl térdel, teljes életnagyságban - ruha Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!nélkül. Több ezer kép készül. „Sok kis önjelölt Kovi” – mondja a köré gyűlt rajongótábornak. Kicsivel arrébb két fiatal hostess falatnyi rózsaszín fürdőruhában pózol egy Civic motorháztetején. Digitális gépek kattogása, időközben jobbról egy testfestett lányokból álló galeri úszik be a látóterembe. Rögtön ezután balról is. De nem csodálkozom: e nézőközönség elleni izgatást Devil Tuning Találkozónak szokták nevezni. Mi pedig éppen egy ilyenen vagyunk - a negyediken.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az évente megrendezésre kerülő fesztivál ezúttal is sikeresen múlta felül az eddig lezajlott fordulókat. Az évről-évre népszerűbb találkozó szervezőjének jövőre már nehezebb dolga lesz, hiszen ha a tendencia így folytatódik, a stadion vezetősége lassan a helyszín bővítésére kényszerülhet: a tavalyi állapothoz képest is jelentősen megugrott a rendezvényen megjelent autók és standok száma.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A színpadot és a hangosítást ezúttal az M’N’C installációja képviselte, aki két, kifejezetten e célra kihegyezett kamion platójáról osztotta az áldást. A színpadi programok között testfestés, fehérnemű és fürdőruha bemutató szerepelt, a teherautók mögötti részen pedig két alkalommal is sor került erotikus autómosásra, Susan Pearl és egy másik hölgy előadásában. A kisebbeket számos közönségjáték és ingyenes Playstation használat vonzotta a kamionok árnyékába, de quadozási és motorozási lehetőség is adott volt számukra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A nap folyamán szokás szerint H.U.M.M.A. hangminőség, valamint E.M.M.A. – Pioneer hangnyomás versenyre is sor került. Ami újdonságot jelentett, a hivatalos E.M.M.A. Racing tuning szépségversenye, mely Európa 30 országában kísérleti jelleggel került bevezetésre. A verseny nem kifejezetten az optikára irányuló, hanem az átalakításokat teljes egészében figyelembe vevő szabályrendszer szerint kerül lebonyolításra, a végeredményhez pedig még hozzászámítanak az autó Hifijének hangnyomási- és minőségi értékei is. Talán a nemzetközi szinthez mért 5000 Ft-os nevezés miatt is, relatíve kevés nevező volt ezen a versenyszámon, és a szabályok sem teljesen kiforrottak még, de mindenképpen pozitív, hogy elindult egy ehhez hasonló kezdeményezés. A Top3-at Hans matt bordó Golf 4-ese, Zsola Acura RSX-e, valamint egy harmadik RSX alkották. A következő forduló egyébként augusztus 27-én, a 2. Zalaegerszegi Top Tuning és Carstyling Tuningtalálkozón lesz.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Amiért pedig leginkább szeretünk Devil Tuning találkozókra járni, nos igen, testfestett lányokból, és csinos hostessekkből az idén sem volt hiány, sőt, e téren is sikerült túllépni a tavalyi kereteket. Megszámolni is nehéz lett volna azt a mennyiséget, amit erre az évre sikerült összehozni, mind a szervezők, mind a kiállítók által.

Ismét egy nagyon színvonalas és élmény dús találkozón vehettünk részt, amit most is vétek lett volna kihagyni. Jövőre ugyanígy, ugyanitt találkozunk – illetve mindenből egy kicsit többel! További részletek a galériában.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!